SOCIAL

Autoritățile anunță o nouă modalitate mai simplă pentru completarea Declarației pe proprie răspundere și a Adeverinței de la angajator


Autoritățile anunță o nouă modalitate mai simplă pentru completarea Declarației pe proprie răspundere și a Adeverinței de la angajator

Z.P. | 2020-03-28 18:46

Începând de sâmbătă, declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator pot fi completate și online pe platforma formular.sts.ro.

 „Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menționăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menționat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

„Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator nu pot fi semnate electronic

Până în acest moment, singura modalitate legală de autentificare a declarației pe proprie răspundere este semnătura olografă/de mână.

„Această semnătură olografă face ca, pentru acel act semnat, să existe răspundere juridică, cu tot ceea ce presupune acest lucru în situația în care persoana ar fi trasă la răspundere.Parerea ta...

SICTIR
28 Mar 2020

Cu siguranță sta nu va folositi datele....ei sunt ingerașul...deja pregătesc viitoarele voturi ptr parlamentare...dacă nu le.a iesit cu anticipație ASTIA NE IAU DE PROSTI...??? SAU VOR FRIGIDERELE PLINE CU CARNE MACRA
ELAHIM
31 Mar 2020

Toata aceasta mascarada e un abuz legislativ care distruge orice drept constitutional.Explic:orice actiune a unui cetatean este o declaratie pe proprie raspundere.Aceasta cerere cu semnatura permite escrocilor politici sa abuzeze in mod fizic si psihic societatea civila,practic instaurarea unei dictaturi sub amenintarea armelor si restrangerea drepturilor civile.Ca cetatean cand beau apa e deja o declaratie mutuala pe proprie raspuindere ca ma pot infecta cu o bacterie care ma poate imbolnavi.Cand fumez o tigara e deja o declaratie pe proprie raspundere ca ma pot imbolnavi ,e clar ca se doreste exterminarea drepturilor civile politicul considerandu-se proprietari de sclavi.Daca le pasa cu adevarat atunci sa mearga armata pe strazi si sa imparta hrana si medicamente tuturor din rezervele pentru situatii de urgenta.Mai mult instituirea de garzi civile si avocati ai poporului proveniti din popor nu din sistemul juridic indoielnic din toate punctele de vedere.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.