SOCIAL

Apărătorii Patriei, redefinirea unei intersecţii din Sectorul 4


Apărătorii Patriei, redefinirea unei intersecţii din Sectorul 4

Z.P. | 2019-05-31 11:24

În Sectorul 4 continuă programul de redefinire și integrare urbană a spaţiilor dintre blocuri, locurilor de joacă, spațiilor de agrement, precum și de reabilitare a blocurilor și de modernizare a multor alte obiective de interes public. Intersecţia „Apărătorii Patriei”, aflată lângă staţia de metrou cu același nume, are o nouă înfăţişare, graţie aceluiaşi program integrat derulat de Primăria Sectorului 4.

Lărgirea străzilor Sergent Iriceanu, Turnu Măgurele şi Luică, le-a transformat în veritabile bulevarde, care fac legătura între Şoseaua Giurgiului şi Şoseaua Vitan-Bârzeşti, precum şi între Şoseaua Berceni şi Centura din Sud a Capitalei. Pe acest traseu se află intersecţii importante şi, pe lângă cele patru benzi (două pe sens), s-au înfiinţat noi locuri de parcare şi s-au amenajat zone de spaţii verzi.

Intersecţia „Apărătorii Patriei”, parte din programul de investiţii pe care Primăria Sectorului 4 îl derulează, a fost total reproiectată.

Astfel, s-au realizat următoarele lucrări: direcţii diferenţiate pe sensuri ale benzilor de circulaţie, sistem de semaforizare eficientizat în timpi de staţionare sau deplasare, locuri publice de parcare care înconjoară intersecţia, zonă de relaxare amenajată în preajma staţiei de metrou, iar pe scuarul dinspre strada Sergent Iriceanu a fost construită o fântână arteziană.

Toate aceste elemente au schimbat complet fața locului, noua imagine a intersecției „Apărătorii Patriei” impresionând plăcut locuitorii și vizitatorii zonei, fiind evidente preocuparea și interesul Primăriei Sectorului 4 pentru dezvoltarea modernă a spațiilor urbane.

Proiectarea şi executarea acestor lucrări complexe au fost realizate de SC ADP4 SA, societate condusă de directorul general Marian Goleac.

Imaginea de ansamblu a acestei intersecţii este completată cu realizarea, în paralel, a reabilitării termice a blocurilor din zonă, totul fiind un concept urbanistic unitar, care dă senzația de nou și prospețime.

 


Mai multe imagini:
Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.