SOCIAL

ANPC ia măsuri drastice după controlul în Hala veche OBOR – suspendarea temporară a activității, amenzi de 713.500 lei și retragerea a 7 tone de alimente din comerț


ANPC ia măsuri drastice după controlul în Hala veche OBOR – suspendarea temporară a activității, amenzi de 713.500 lei și retragerea a 7 tone de alimente din comerț

Z.P. | 2019-09-25 12:19

Amenzi de 713.500 de lei şi aproape 7 tone de alimente retrase de la vânzare, sunt măsurile luate de ANPC după controlul făcut la sfârşitul săptămânii trecute la Hala veche Obor, alături de suspendarea activităţii în hală - care aparţine SC CI-CO SA -, pe o perioadă de până la şase luni.

În cursul zilei de miercuri, preşedintele ANPC Horia Constantinescu şi directorul general Paul Anghel se vor întâlni cu reprezentanţii operatorilor economici din Hala Obor pentru discuţii în vederea bunei desfăsurări a activităţii comerciale.

„În data de 22.09.2019, comisari din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au efectuat un număr de 41 acţiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în Piaţa Obor, din Bucureşti. Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale atât la comercializarea produselor alimentare cât şi a celor nealimentare (articolelor textile, produse cosmetice, produse de uz casnic). În urmă acţiunilor de control s-au aplicat 62 amenzi contravenţionale în cuantum de 713.500 lei şi 7 avertismente. A fost retrasă definitiv de la comercializare cantitatea de 6.843,95 kg produse alimentare, în valoare de 61.645,88 lei şi s-au oprit temporar de la comercializare 11.261 produse nealimentare în valoare de 22.776 lei. A fost propusă măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni a Halei Obor, ce aparţine SC CI-CO SA”, anuntă instituţia.

Au fost controlaţi un număr de 32 operatori economici care comercializau produse alimentare, fiind identificate la comercializare diferite specii de peşte proaspăt depozitat în condiţii necorespunzătoare, preparate de carne şi carne pasăre neetichetate în totalitate şi fără documente de provenienţă, carne de porc depozitată la temperatura mediului ambiant, mezeluri şi lactate fără elemente de identificare şi caracterizare, dar şi fără termene de valabilitate, napolitane, biscuiţi şi fructe confiate, vrac fără elemente de identificare, fără termen de valabilitate, depozitare necorespunzătoare direct pe paviment. 

   

În cazul produselor nealimentare, au fost constatate următoarele deficienţe: lipsa traducerii în limba română a elementelor de caracterizare, neafişarea certificatului de înregistrare la registrul comerţului, lipsă termenului de valabilitate la produsele cosmetice, a compoziţiei fibroase, a instrucţiunilor de utilizare, a denumirii producătorului, eventuale contraindicaţii şi avertismentele de siguranţă pentru produselor cosmetice. 


Mai multe imagini:
Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.