SOCIAL

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. / Ce JUDEȚE sunt vizate


ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii. / Ce JUDEȚE sunt vizate

Z.P. | 2019-06-09 11:28

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu de ploi torențiale pentru 6 județe, valabilă de la ora 14.00 până la ora 21.00. Capitala și 17 județe intră, la ora 12.00, sub cod galben de furtuni până luni la ora 3.00.

Potrivit informării meteo, de duminică de la ora 10.00 până marți la ora 23.00 instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Începând de la ora 12.00, Capitala și județele București Suceava, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Bacău, Vaslui, Vrancea, Buzău, Giurgiu și Teleorman intră sub cod galben de furtuni până luni la ora 3.00.

Local în estul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Totodată, județele Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași se vor afla, de la ora 14.00 până la ora 21.00, sub cod portocaliu de vreme rea.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.