SOCIAL

14 din cei 40 de copii intoxicați în urma deratizării din școală, rămân internați


14 din cei 40 de copii intoxicați în urma deratizării din școală, rămân internați

Z.P. | 2020-01-14 09:27

14 copii din cei 40 care au ajuns luni la UPU Arad, în urma deratizării și dezinsecției efectuate la Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun, au rămas internați. Cursurile sunt suspendate marţi în corpurile de clădire afectate.

Conform situaţiei anunţate marţi dimineaţă, de unitatea medicală, 40 de copii au venit la UPU, 14 rămânând internati.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă după ce copiii au ajuns la spital cu erupţii pe faţă, greţuri şi vărsături.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că, la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba", a spus ministrul Victor Costache.

În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun", în corpurile de clădire afectate, pentru 14 ianuarie.

 De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va dispune, marţi dimineaţă, măsurile pentru curăţenia spaţiilor şi se vor face verificări atât l firma care a executat lucrarea, cât şi la unitatea de învăţământ de către instituţiile abilitate.

 Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.