SFATURI SI CURIOZITATI

TRADIȚII de Valentines Day. De ce oferă trandafiri roșii pe 14 februarie


TRADIȚII de Valentines Day. De ce oferă trandafiri roșii pe 14 februarie

Z.P. | 2020-02-13 20:00

Tradiția de oferi flori cu ocazia Zilei Îndrăgostiților și, în special, trandafiri roșii datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea, în timpul domniei regelui Carol al II-lea al Suediei. În timpul unei excursii în Persia, regele Carol al II-lea a fost expus unei noi arte – limba florilor și poveștilor care stau în spatele fiecărei flori, în special mesajului pe care-l pot transmite fără a fi nevoie de cuvinte.

Trandafirul rosu este asociat iubirii, după cum cel galben înseamnă gelozie, iar cel alb – puritate și este foarte des folosit la nunți, din acest motiv.

Trandafirul a preluat acest sens din cauza afilierii sale cu Afrodita, zeița iubirii. În mitologia greacă, se spune că tufele de trandafir au crescut de la sol prin lacrimile Afroditei și sângele iubitului ei, Adonis. Romanii, care au transformat Afrodita în zeița lor Venus, au ținut trandafirul ca simbol al iubirii și frumuseții. Deci, când Ziua Îndrăgostiților a dobândit notorietatea pe care o are astăzi trandafirul a fost o alegere evidentă pentru cel mai potrivit cadou, potrivit trandafiri.ro.

Studii privind cheltuielile pentru Ziua Îndrăgostiților au stabilit că cei mai mulți bani sunt cheltuiți pe trandafiri roșii și bomboane de ciocolată.

Trandafirii roșii au o cerere atât de mare pe 14 februarie, încât ar putea fi foarte probabil ca la jumătatea zilei să nu îi mai găsești în florării. Din această cauză persoanele mai organizata plasează comenzi cu câteva zile înainte.

Desigur, nu este obligatoriu ca de 14 februarie să dăruiți doar trandafiri rosii, iar florăriile se întrec, în această perioadă în aranjamente dintre cele mai ingenioase, însoțite de mesaje speciale pentru îndrăgostiți.

Printre cele mai cerute aranjamente florale de Valentine’s Day sunt cele cu trandafiri roșii, anemone, mini gerbera, skimmia, lisianthus, ranunculus, fie sub formă de buchete sofisticate de o eleganță atemporală, fie aranjamente în vase de porțelan sau flori în cutie, dar și luând forma inedită a unei inimi de flori pentru un efect cu adevărat wow când se livrează surpriza către destinatar.

„Noi avem o varietate de opțiuni atât la capitolul buchete de flori, cât și variante de aranjamente moderne, cu aer nonconformist. Se caută foarte mult florile în cutie, așa că sunt nelipsite din orice colecție specială pe care o creăm. Sperăm că propunerile noastre vor răspunde și celor mai exigente așteptări și vor inspira domnii să își răsfețe cu un gest de galanterie autentic partenerele de viață.” a punctat Titel Botogan, de la.

Specialiștii vă sfătuiesc să alegeți cu grijă florile pe care le trimiteți, atât pe 14 februarie și 1/8 Martie, dar și în zilele obișnuite din an pentru că acestea pot transmite un anume mesaj destinatarului și ar fi neplăcut să fiți înțeleși greșit.

Astfel, luați aminte:

Trandafirul rosu înseamnă „Te iubesc”. În plus, aceasta înseamnă frumusețe, curaj și respect.

Trandafirul alb indică iubirea adevărată, puritatea, nevinovăția, reverența, umilința, tinerețea și farmecul.

Un trandafir galben dă sensuri de bucurie, bucurie, prietenie și amintire.

Culorile subtile pot avea o mare diferență în sensuri. Un trandafir galben cu vârf roșu transmite mesajul „Mă îndrăgostesc de tine”.

foto: , janefloristshop.com, 


Mai multe imagini:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.