SFATURI SI CURIOZITATI

INFECȚIILE RESPIRATORII cauzate de aerul condiționat. Cum le TRATĂM


INFECȚIILE RESPIRATORII cauzate de aerul condiționat. Cum le TRATĂM

G.D. | 2019-09-05 00:17

Instalațiile de aer condiționat produc răcirea și dezumidificarea aerului dintr-o încăpere. Uscăciunea din aer determină deshidratarea pielii și a mucoaselor, afectând funcția acestora de barieră în fața virusurilor și bacteriilor din mediul înconjurător. Și așa, ne putem alege cu o infecție respiratorie.

”Dacă temperatura din cameră este mai scăzută cu 5 grade Celsius față de cea din mediul exterior, atunci senzorii termici din piele avertizează creierul ca acesta să declanșeaze mecanismele de încălzire și conservare a temperaturii corpului. Mecanismul? Vasoconstricție arterială și capilară, dar totodată scăderea aportului de leucocite și factori imunitari către țesuturi.”, punctează medicul homeopat Bogdan Neguleasa.

O altă problemă, care apare în special în cazul instalațiilor de aer condiționat prost întreținute, este acumularea de bacterii, fungi, acarieni și diverși alergeni în filtrele aparatelor. Aceștia ajung în camere și sunt recirculați permanent, crescând astfel riscul de contaminare.

Cine se poate îmbolnăvi din cauza expunerii abuzive la aerul condiționat?

Cele mai expuse sunt persoanele cu un sistem imunitar dezechilibrat. Acestea pot dezvolta mai ușor infecții respiratorii și alergii. De asemena, copiii cu vârste sub 7-8 ani sunt mai sensibili. Explicația? Imunitatea lor nu este atât de solidă.

O altă categorie cu factor de risc crescut sunt  persoanele în vârstă sau cele care prezintă diverse boli asociate, ca de exemplu, boli cardiovasculare sau pulmonare.

”Infecțiile respiratorii pot determina contaminarea țesuturilor învecinate și apariția altor infecții”, povestește dr homeopat Neguleasa. Un exemplu în acest sens? Infecțiile căilor respiratorii superioare pot duce la otite sau sinuzite.

Manifestările infecțiilor respiratorii generate de expunerea la aerul condiționat

”Infecțiile respiratorii generate de aerul condiționat determină o gamă largă de simptome, în funcție de zonele sau organele afectate. Mai frecvent, întâlnim strănut, rinoree, disfonie, eritem faringian, tuse, în special tuse seacă, dureri la nivelul faringelui, senzația de uscăciune la nivelul mucoaselor.”, explică dr Neguleasa.

”O afecțiune aparte, gravă, care este favorizată de instalațiile de aer condiționat, este pneumonia cu Legionella. Aceasta determină febră peste 40 grade, dureri de cap sau musculare, frisoane, tuse seacă și dificultăți de respirație și reprezintă o urgență.”, adaugă specialistul homeopat.

Remediile homepate pentru infecțiile respiratorii

Tratamentul infecțiilor respiratorii datorate aerului condiționat se face individualizat. Homeopatia este o medicina holistică, iar remediul prescris trebuie să acopere în totalitate tabloul de boală al pacientului.

Medicul homeopat va ține seama de simptomele actuale, atât cele din sfera respiratorie, cât și cele asociate, de istoricul pacientului, de modalitățtile de agravare sau de ameliorare a bolii. Concluzia? Remediul ales va determina dispariția simptomelor pacientului și va crește rezistența generală a organismului.  Un pacient care strănută frecvent și suferă de rinoree apoasă poate fi ajutat de remediul Sabadilla.

O persoana cu nasul înfundat, care tușește și ale cărui simptome se agravează la schimbarea de temperatură.

Pe de altă parte,  o tuse seacă, sâcâitoare, cu agravare nocturnă, poate beneficia de Drosera. Dacă nasul este înfundat, iar secrețiile sunt groase, de culoare galben-verzuie, Pulsatilla este remediul cel mai indicat

Ghid de supraviețuire în timpul bolii

Pacientul trebuie să evite expunerea la aer condiționat pe timpul bolii, să se hidrateze bine cu lichide ușor îndulcite, să consume alimente bogate în vitamina C (limonada îndulcită cu miere ).

O altă soluție pe care o pune în practică este tinctura de Echinacea. Aceasta crește imunitatea nespecifică și scurtează timpul de vindecare. Totodată, gemoderivatele, uleiurile esențiale și ceaiurile din plante medicinale pot complete tratamentul homeopat, la nevoie.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.