SăNăTATE

România, locul doi în EUROPA la consumul iraţional de ANTIBIOTICE


România, locul doi în EUROPA la consumul iraţional de ANTIBIOTICE

Z.P. | 2019-11-01 18:48

Românii consumă antibiotice cu pumnul şi mulţi dintre ei nu ştiu la ce riscuri se expun. Din această cauză, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România trage un semnal de alarmă cu privire la consumul "iraţional" de antibiotice ţara noastră. În perioada 4-8 noiembrie se va desfăşura campania naţională "Antibioticum", pentru conştientizarea efectelor consumului excesiv de medicamente.

"România ocupă locul 2 în topul ţărilor din Europa care utilizează iraţional antibiotice. În acest context, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România trage un semnal de alarmă privind acest fenomen prin organizarea campaniei naţionale "Antibioticum". În săptămâna 4-8 noiembrie, atât în mediul online, cât şi în centrele universitare în care activează cele 8 asociaţii locale membre FASFR, se vor desfăşura activităţi de informare a publicului larg, care să răspundă populaţiei la următoarele întrebări: ce sunt antibioticele, când şi cum se utilizează; cine recomandă un antibiotic; ce este o antibiogramă; ce este rezistenţa la antibiotice; ce pot face eu pentru combaterea rezistenţei la antibiotice", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Săptămâna "Antibioticum" va fi marcată în mediul online prin publicarea materialelor informative referitoare la antibiotice şi la istoria fenomenului de rezistenţă bacteriană la antibiotice pe pagina de Facebook a Federaţiei, dar şi prin diseminarea unui chestionar menit să susţină alcătuirea unei statistici privind situaţia actuală a utilizării de antibiotice în România.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.