SăNăTATE

PROTEST la Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale se opun transformării în spital COVID-19


PROTEST la Maternitatea din Botoșani. Cadrele medicale se opun transformării în spital COVID-19

E.Ş. | 2020-03-26 17:30

Zeci de cadre medicale de la Sectia de obstetrica si ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta "Mavromati" din Botosani au protestat, joi, pentru cateva zeci de minute, in curtea unitatii medicale in semn de protest fata de intentia autoritatilor judetene de a transforma sectia in spital pentru pacientii cu COVID-19.

Medicii si asistentii medicali dezaproba o hotarare adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii Speciale de Urgenta, care prevede ca Maternitatea ar urma sa devina unitate pentru ingrijirea pacientilor diagnosticati cu virusul COVID-19.

"Asistenta la nasteri nu poate fi temporizata. Daca orice alta interventie, cronica sa spunem, poate fi temporizata, nu putem spune pacientei sa vina peste doua luni, ca noi momentan suntem inchisi. Noi avem un numar de nasteri destul de mare in judetul Botosani si avem o problema cu aceste nasteri. Daca vom fi transferati logistic in alta parte, nu vom face fata. Pacientele noastre vor incerca sa caute o solutie sa nasca. Nu putem sa spunem ca nu vom mai avea nasteri in urmatoarele doua luni? Ce vor face ele? Au dreptul la asistenta medicala. Sunt drepturi stabilite prin Constitutie", a declarat medicul Dorin Scladan.

La randul sau, medicul considera ca schimbarea destinatiei Maternitatii trebuia pusa in discutie cu personalul medical, pentru a fi gasita cea mai buna solutie.

"Cred ca nu s-au cautat suficiente solutii. Pur si simplu, este prima solutie care le-a venit la indemana. Nu este normal sa murdarim un loc curat. Nu s-au cautat solutii. Cred ca daca am fi fost intrebati si noi, s-ar fi gasit solutii si s-ar fi rezolvat si problema pacientilor infectati cu COVID-19 si problema pacientilor care nu sunt infectati", a afirmat medicul Camelia Todica.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.