SăNăTATE

Program de sport în casă, pentru copii și părinți! RECOMANDĂRILE kinoterapeuților


Program de sport în casă, pentru copii și părinți! RECOMANDĂRILE kinoterapeuților

Roxana Roseti | 2020-03-31 13:20

În noul context în care plimbările, orele de educaţie fizică, dar şi joaca în parc lipsesc copiilor este nevoie ca părinţii să poată include în programul zilnic al celor mici activităţi sportive. Care să-i ajute să îşi menţină ritmul de dezvoltare, o stare fizică şi psihică sănătoasă.

Perioada pandemiei de coronavirus înseamnă și faptul că cei mici sunt izolaţi în casă şi nu fac mişcare. Tocmai de aceea kinetoterapeuţii recomandă un program de sport în casă adaptat vârstei, cu cel puţin 30 de minute pe zi de activitate fizică. Asociaţia KinetoBebe şi Itsy Bisty FM vin în sprijinul părinţilor şi copiilor cu exerciţii zilnice, care pot fi uşor făcute de părinţi alături de cei mici, pentru a preveni sedentarismul şi efectele negative ale statului excesiv în faţa ecranelor. Astfel, kinetoterapeuţii Asociaţiei KinetoBebe îi aşteaptă zilnic pe copii la înviorarea de dimineaţă pe frecvenţa Itsy Bisty FM. Asociaţia a iniţiat programul “Facem sport acasă”, care contracarează poziţiile vicioase de la nivelul spatelui şi umerilor, cauzate de statul prelungit în faţa dispozitivelor electronice.

Nevoie de mişcare de când şcoala s-a mutat online

Proiectul “Facem sport acasă” include recomandări zilnice de exerciţii pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 luna şi 16 ani atât la radio Itsy Bitsy, cât şi online.

"Noi desfăşurăm numeroase proiecte de promovare a vieţii sănătoase a copiilor şi acum vrem să ajutăm chiar şi de la distanţă copiii. Cei mici au mai tare nevoie de mişcare de când şcoala s-a mutat online. Încercăm să sprijinim părinţii cu recomandări şi susţinere la radio şi online din partea echipei de kinetoterapeuţi, care vine zilnic cu programe de mişcare moderată în casă, folosind obiecte la îndemână." spune Raluca Chişu, fondatoarea Asociaţiei KinetoBebe. Exerciţiile şi recomandările kinetoterapeuţilor sunt disponibile la Itsy Bitsy FM dimineaţa la 9:05 şi pe pagina de facebook a asociației, în fiecare zi. KinetoBebe este lider de piaţă în zona de recuperare pediatrică, oferind servicii de Kinetoterapie, Logopedie şi Psihologie. fără posibilități materiale, terapie gratuită.

Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcă restabilirea anumitor funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimă cu gimnastica medicală, deși o ȋnglobează. Kinetoterapia utilizează mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.