SăNăTATE

PLATFORMĂ pentru gestionarea DOSARELOR persoanelor cu DIZABILITĂŢI


PLATFORMĂ pentru gestionarea DOSARELOR persoanelor cu DIZABILITĂŢI

Z.P. | 2019-08-21 14:39

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei platforme care să gestioneze dosarele persoanelor cu dizabilităţi. Prin această platformă, persoanele cu pricina pot trimite on-line solicitări, fără a mai fi necesară astfel prezenţa fizică la sediul insituţiilor în domeniu.

“Un alt proiect important, dezvoltat prin fonduri europene, pentru care aprobăm astăzi cheltuielile necesare, în valoare totală de 45 de milioane de lei, se referă la implementarea Sistemului Naţional de Management privind Dizabilitatea. Astfel, va fi realizată o platformă naţională, care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare. Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”, a afirmat Dăncilă, citată de News.ro.

Premierul a mai adăugat că în acest mod va fi realizată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, iar instituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.