SăNăTATE

Pentru lupta cu virusul: Ce au DESCOPERIT cercetătorii de la Politehnica Bucureşti


Pentru lupta cu virusul: Ce au DESCOPERIT cercetătorii de la Politehnica Bucureşti

Eliza Popa | 2020-03-27 16:22

O echipă de cercetători de la Politehnica Bucureşti au descoperit un dezinfectant prietenos cu mediul şi eficient în acelaşi timp împotriva noului coronavirus, după cum a anunţat rectorul universiţătii pe pagina sa de Facebook.

Soluţia este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti. Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantităţi mari şi are impact redus asupra mediului – calităţi pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat. “Transmit mulțumiri echipei din cadrul Facultății de Chimie Aplicată şi Ştiința Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituție inovatoare dedicată societății”, a explicat Mihnea Costoiu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit acestuia, produsul inovator a fost creat de o echipă din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, formată, în principal din femei, respectiv din prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, conf. dr. ing. Daniela Istrati, conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, conf. dr. ing. Matei Raicopol, as. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.