SăNăTATE

Numărul cazurilor de infectare cu virusul WEST NILE este în creştere


Numărul cazurilor de infectare cu virusul WEST NILE este în creştere

Z.P. | 2019-08-22 14:38

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a crescut la 11 în momentul de faţă. Din păcate, au fost înregistrate şi două decese. Interesant este că incidenţa de infectăre cu virusul West Nile este mai mare în cazul femeilor şi în mediul urban.

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a ajuns la 11, în perioada 03.06.2019-21.08.2019. S-au înregistrat şi două decese, unul în Călăraşi şi unul în Buzău.

„În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi (3 cazuri), Călăraşi (2 cazuri), Buzău (1 caz), Dolj (1 caz), Iaşi (1 caz), Tulcea (1 caz) şi în Municipiul Bucureşti (2 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în judeţul Galati cât şi în judeţul Tulcea”, se arată în informare.

Sfaturile specialiştilor

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.