SăNăTATE

Ministrul Sănătății vrea OBLIGATIVITATE în Legea Vaccinării


Ministrul Sănătății vrea OBLIGATIVITATE în Legea Vaccinării

E.Ş. | 2019-05-14 21:28

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi seară, că este nevoie de consens pentru adoptarea Legii vaccinării, întrucât documentul va afecta sănătatea populaţiei. Ministrul Sănătăţii susţine că este nevoie ca legea să stabilească obligativitatea vaccinării, şi nu a informării, în caz contrar problema nefiind rezolvată.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a fost întrebată, marţi seară, într-o conferinţă de presă, de ce durează atât de mult dezbaterea şi adoptarea Legii vaccinării şi a spus că este nevoie de consens.

„Pentru a putea adopta o astfel de lege este nevoie de consens, este o lege care va afecta sănătatea publică. Deocamdată, însă, în Comisia de sănătate există multe discuţii”, a spus Sorina Pintea.

Aceasta a afirmat că este de părere că vaccinarea trebuie să fie obligatorie.

”Părerea mea personală, pe care o voi exprima public peste tot, este că e nevoie să avem în lege cuvântul obligativitate, pentru că, dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolvat problema. Discuţiile sunt între obligativitatea vaccinării şi obligativitatea informării”, a mai spus Pintea.

Întrebată câţi copii au murit pentru că nu s-au vaccinat, Pintea a spus că nu neapărat lipsa legii a provocat această situaţie.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.