SăNăTATE

Ministrul Sănătății anunță o pantă DESCENDENTĂ a coronavirusului


Ministrul Sănătății anunță o pantă DESCENDENTĂ a coronavirusului

E.Ş. | 2020-05-20 23:07

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că în acest moment suntem pe o pantă descendentă în privința cazurilor de infectare cu SARS COV-2. ”Suntem pe o evaluare pozitivă, rămâne să vedem în zilele următoare efectul relaxării”, a subliniat oficialul.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat miercuri seara că, în acest moment, suntem pe o pantă descendentă în privința cazurilor de infectare cu SARS COV-2:

"Suntem pe panta descendentă, avem o săptămână de când sunt un număr mic de cazuri, sub 200 cazuri noi și un număr la fel de mic, sub 200, de pacienți în terapie intensivă.  Suntem într-un moment în care gestionăm un weekend trecut cu măsuri de relaxare. [...] Avem 10 mii de cazuri vindecate. Suntem într-un moment în care avem un prim moment de relaxare, evaluăm fiecare zi pentru a pregăti cea de-a doua perioadă de relaxare, de după 1 iunie. "

Ministrul Sănătății a afirmat că măsurile sunt ridicate gradual, în sensul invers în care au fost impuse.

”Suntem pe o evaluare pozitivă, rămâne să vedem în zilele următoare efectul primelor trei zile de relaxare, în care, după cum am văzut, au fost și niște exagerări”, a subliniat oficialul pentru .

Nelu Tătaru a avut un mesaj și pentru  cei care spun că nu cred în existența acestui virus:

"Nu am văzut aceste mesaje acum o lună sau o lună și jumătate când foarte puțini erau cei care discutau în public despre pandemie și discutau și o serie de măsuri. Sunt, într-adevăr,  persoane reticente, vedem,  nu doar la noi, în întreaga lume, vedem și mișcări, anti-vaccinare, împotriva existenței acestui COVID, dar realitatea este alta."

Ministrul Sănătății a declarat că în România se fac în jur de  9 - 1o mii de teste pe zi, iar în weekend se fac 5-7 mii de teste zilnic.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.