SăNăTATE

Legea calmantelor cu CANABIS pentru bolnavi, respinsă de Senat


Legea calmantelor cu CANABIS pentru bolnavi, respinsă de Senat

E.Ş. | 2019-10-21 22:55

Proiectul de lege ce vizează legalizarea calmantelor pe bază de canabis pentru pacienții cu boli cronice terminale din România a fost respins luni de Senat.

Potrivit proiectului de act normativ, pacienții cu boli cronice terminale ar urma să aibă acces, în premieră, la calmante pe bază de canabis cu prescripție de la medicul specialist, utilizând un formular special (ca în cazul morfinei). Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional, scrie Hotnews.

Inițiativa privind legalizarea canabisului în scop medicinal s-a transformat în proiect de lege după de Alexandra Ana Cârstea, fiica unei femei răpuse anul acesta de cancer, a inițiat o petiție care a adunat peste 20.000 de semnături, în care cerea ca pacienții cu boli terminale să aibă acces la calmante.

Inițiatorii proiectului sunt Cristina Dumitrache (deputat PSD), Florin Buicu (deputat PSD) și Emanuel Ungureanu (deputat USR). Proiectul a adunat semnăturile a aproape 100 de parlamentari de la toate partidele și a fost depus la Parlament la începutul lunii iulie.Parerea ta...

LOC DE INTELIGENTA
22 Oct 2019

Când politicianul roman este unul prost cu titlu de doctor în științe sau într-un domeniu profesional la ce sa te aștepți ? Politicianul ro. ? La acel exercițiu care sa ne facem ziua mai frumoasa ? Sau la acel exercițiu in care sa ne numărăm bolnavi si cadavrele prin spitalele ro.? Sau sa ne frecam mâinile de bucurie ca Moartea a reușit sa refacă Bugetul Sănătăți ?
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.