SăNăTATE

ÎNGRIJORĂTOR: Autoritățile au găsit PLUMB în loc de CEAI la pliculețe


ÎNGRIJORĂTOR: Autoritățile au găsit PLUMB în loc de CEAI la pliculețe

E.Ş. | 2019-06-12 22:01

Plumb într-un plic de ceai. Asta au găsit autorităţile la un simplu control pe piaţa suplimentelor alimentare. O piaţă nereglementată după standardele europene, o spun chiar autorităţile. În timp ce, aproape 150 de suplimente alimentare noi ajung la vânzare în România, mai ales că introdurecerea la comercializare se face cu o simplă cerere la Ministerul Sănătăţii, fără vreo analiză obligatorie care să ateste că ce scrie pe etichetă se regăseşte şi în compoziţie.

Cumpărăm cu toată încredere un ceai care ar trebui să ne scape de stres, dar, înghiţim, de fapt plumb la cana. Asta au găsit autorităţile noastre după ce au făcut un control în piaţa suplimentelor alimetare. Tot ele recunosc însă că astfel de verificări se fac în ţara noastră foarte rar.

Tatiana Oniseu, reprezentant IBA Bucureşti pentru : Le-am analizat în cele două forme aflate pe piaţă: vrac şi plic. Multe din ele erau impure nu erau numai frunze din moment ce am găsit acolo cenuşă insolubilă însemnând nisip, pâmânt, contaminale cu plumb şi cu cadmiu, peste nivelele administrate în UE. Am găsit şi E-coli.

Intoxicaţia cu plumb afectează inima, oasele şi intestinele şi poate duce la comă ori chiar la deces.

Şi cadmiul ucide în cantităţi prea mari, pentru că atacă plămânii şi provoacă febră. Sunt pericole de care statul nu ne apără.

În prezent, autorităţile noastre fac controale numai atunci când există o suspiciune. În rest, clienţii cumpără pe încredere.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.