SăNăTATE

În gardă. Virusul ar putea avea NOI simptome Ce înseamnă acest lucru pe înțelesul tuturor


În gardă. Virusul ar putea avea NOI simptome Ce înseamnă acest lucru pe înțelesul tuturor

Eliza Popa | 2020-03-22 17:02

Medicii din Franța au descoperit un nou simptom al infecţiei cu coronavirus. Astfel, medicii francezi au tras un semnal de alarmă și spun că există și alte lucruri care trebuie să îi pună pe oameni în gardă.

Pe lângă febră, tuse, dispnee (greutate în respiraţie), medici ORL avertizează că şi pierderea mirosului este un alt simptom asociat bolii provocate de noul coronavirus. Mai exact, șeful Direcţiei pentru Sănătate din ministerul de resort francez, Jerome Salomon, a fost cel care a confirmat că specialişti ORL au observat în aceste ultime zile „o recrudescenţă a cazurilor de anosmie”, potrivit Anadolu Agency. Ce înseamnă acest lucru pe înțelesul tuturor? Ei bine, discutăm despre o „dispariţie bruscă a mirosului”, dar, atenție, lucrul acesta se petrece fără ca pacientul să aibă nasul înfundat. Câteodată, acest simptom este însoțit și de o dispariţie a gustului (ageuzie).

La pacienţi tineri

Trebuie specificat că dispariţia bruscă a mirosului descrisă de mai multe persoane diagnosticate cu COVID-19 poate surveni în mod izolat sau împreună cu alte simptome asociate virusului. În cazul anosmiei, „trebuie să sunaţi la medicul de familie şi să evitaţi automedicaţia fără avizul specialistului”, a subliniat Jerome Salomon.

Cu toate acestea, discutăm despre un simptom „destul de rar” şi este observat „în general” la pacienţi tineri, care dezvoltă forme „mai puţin severe” ale bolii, a precizat directorul pentru Sănătate. Între timp, societatea franceză de ORL a lansat o alertă vizând recrudescenţa acestor cazuri, mesaj distribuit de medici pe reţelele de socializare.

Trebuie să se autoizoleze

„Există o legătură evidentă între anosmie şi virus”, a afirmat Jean-Michel Klein, preşedintele Consiliului naţional profesional al medicilor ORL, cu sediul la Paris. „Persoanele care resimt anosmie, trebuie să se autoizoleze ca măsură de precauţie şi să poarte mască, chiar şi în cadru familial”, potrivit Jean-Michel Klein.

„Nu toate cazurile pozitive de COVID-19 prezintă anosmie, dar toate cazurile de anosmie izolată, fără cauză locală, fără inflamaţie, sunt COVID-19 pozitive”, a precizat specialistul

Foto: Medical News TodayParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0632