SăNăTATE

După închiderea cabinetelor, stomatologii cer Guvernului măsuri de protecție socială și economică


După închiderea cabinetelor, stomatologii cer Guvernului măsuri de protecție socială și economică

Z.P. | 2020-03-22 11:58

Colegiul Medicilor Stomatologi cere Guvernului asigurarea accesului medicilor stomatologi la măsuri concrete de protecţie socială şi economică adecvate, ca urmare a deciziei Executivului de suspendare a activităţii cabinetelor, în contextul măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

„Odată cu argumentarea nevoii imediate de a închide temporar cabinetele de medicină dentară,  Colegiul Medicilor Stomatologi din România cere Guvernului asigurarea accesului medicilor stomatologi la măsuri concrete de protecţie socială şi economică”, afirmă stomatologii, informează News.ro.

Ei consideră că că Executivul trebuie să ţină cont de faptul că, în mod covârşitor, profesia de medic stomatolog, ca profesie liberală, se exercită în cadrul unor cabinete fără personalitate juridică, entităţi care nu au acces la pachetul de măsuri de protecţie socială şi economică, nefiind asimilate IMM-urilor sau societăţilor constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, precum şi a faptului că titularii acestor cabinete nu au şi nu pot avea calitatea de salariat al formei de exercitare a profesiei, prin urmare neavând acces la pachetul de măsuri de protecţie socială şi economică destinat salariaţilor; iar în aceeaşi situaţie se regăsesc şi medici stomatologi care exercită profesia în calitate de persoană fizică independentă.

Colegiul Medicilor Stomatologi susţine necesitatea identificării şi adoptării unui pachet de măsuri de protecţie socială şi economică care să vină în sprijinul tuturor medicilor stomatologi afectaţi de răspândirea pandemiei de COVID-19 sau de măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu Coronavirus SARS-CoV-2, nu numai a celor care au calitatea de angajator sau de angajat prin accesare a pachetelor de măsuri adoptate cu titlu general.

De asemenea, Colegiul cere identificarea şi implementarea unor proceduri cât mai debirocratizate şi flexibile pentru asigurarea accesării măsurilor de protecţie socială şi economică de către medicii stomatologi, indiferent de forma sau de modalitatea de exercitare a profesiei, în regim independent sau salariat.

Guvernul a decis ca începând de duminică, de la ora 22:00, va fi suspendată activitatea cabinetelor stomatologice, fiind permise doar intervenţiile stomatologice de urgenţă.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.4236