SăNăTATE

Donator de sânge depistat cu CORONAVIRUS. Un medic și trei asistente de la Centrul de Transfuzii București, în IZOLARE


Donator de sânge depistat cu CORONAVIRUS. Un medic și trei asistente de la Centrul de Transfuzii București, în IZOLARE

Z.P. | 2020-03-30 17:32

Un medic și trei asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguina București au fost trimiși în izolare, după ce au intrat în contact cu un donator diagnosticat cu noul coronavirus.

Directorul Centrului de Transfuzie București, Doina Goșa, a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că a aflat de diagnosticul donatorului pe cale oficială, de la Direcția de Sănătate Publică, în cursul zilei de vineri.

”Atunci am identificat și donatorul. Acesta a donat la începutul săptămânii, era asimptomatic, și a parcurs mai multe etape și a intrat în contact cu personalul nostru”, a spus Doina Goșa.

Ca urmare a acestui incident, directorul Centrului de Transfuzie București a luat decizia de a înființa un punct de triere la intrarea în centru, unde donatorul este chestionat, se spală pe mâini, i se oferă mască și i se ia temperatura, înainte de a ajunge să doneze sânge.

Administratorii spun însă că imediat s-au luat măsurile de dezinfecție iar cei care vor să facă donații de sânge o pot face în afara oricărui pericol.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.