SăNăTATE

Ce medicamente pentru tratarea COVID-19 sunt TESTATE în Europa pe mii de pacienți. Unele sunt antimalarie


Ce medicamente pentru tratarea COVID-19 sunt TESTATE în Europa pe mii de pacienți. Unele sunt antimalarie

Z.P. | 2020-03-25 00:07

În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa - din Franţa vor participa 800 de pacienţi.

Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei.

"Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa, citeaza romania-actualitati.ro.

Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice, a precizat că testele vor fi flexibile, ceea ce înseamnă că "tratamentele ineficiente pot fi abandonate şi înlocuite cu alte medicamente rezultate în urma cercetărilor".Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0541