SăNăTATE

Ce efect au ÎNȚEPĂTURILE tigrului de platan asupra sănătății. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al medicilor


Ce efect au ÎNȚEPĂTURILE tigrului de platan asupra sănătății. Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al medicilor

Z.P. | 2018-08-09 16:43

Nu există bucureștean care în ultima vreme să nu fie deranjat de înțepăturile sau de prezența pe haine sau piele a unei insecte de 3-5 mm pe numele său tigrul de platan. Multă lume nu cunoaște că aceste mici insecte pișcă, însă medicii ne asigură că efectele asupra sănătății sunt minore pentru om.

"Bucureştiul se confruntă cu aceste insecte micuţe denumite tigri de platan. Fac parte din familia ploşniţelor, au dimensiuni de la 3 la 5 mm. Nu s-au constatat îmbolnăviri ale omului în urma înţepăturilor tigrilor de platan. Nu e o situaţie similară cu cele a căpuşelor sau ţânţarilor. La om produc o muşcătură care se manifestă printr-o mică pată roşie, însoţită de mâncărime, iar uneori durere sau bubiţe. Senzaţia de mâncărime poate dura câteva zile şi poate fi foarte intensă, în special la copii", a spus, pentru Mediafax, dermatologul Mihaela Leventer.

Medicul precizează că senzaţia de mâncărime apărută în urma înţepăturii acestei insecte poate fi ameliorată folosind o compresă. "Dacă senzaţia de mâncărime este puternică, se poate aplica o compresă rece sau o mixtură mentolată. Sunt şi produse medicale de tip cremă sau antiinflamatoare, care pot fi aplicate pe zona respectivă şi reduc senzaţia de mâncărime. Pacienţii alergici pot avea manifestări mai vizibile, mai intense. În această situaţie, se administrează tratamente antialergice şi tratamente local, dacă este cazul", a încheiat specialistul dermatolog.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.