SăNăTATE

BENEFICII ale ceaiului de MENTĂ pe vreme de CANICULĂ


BENEFICII ale ceaiului de MENTĂ pe vreme de CANICULĂ

E.Ş. | 2019-07-02 17:46

Ceaiul de menta este una din cele mai populare infuzii, are o aroma racoritoare si este un aliat de nadejde in prevenirea sau ameliorarea unor afectiuni. Menta are proprietati antifermentative, dezinfectante precum si spasmolitice, dar si racoritoare.

Ceaiul de menta aduce numeroase beneficii pentru sistemul digestiv si ajuta in tratarea unor afectiuni. Frunzele de menta contin o cantitate mare de uleiuri volatile, substante polifenolice si taninuri.

Datorita continutului bogat de uleiuri volatile, menta este folosita ca medicament, dar si in industria cosmetica si alimentara. Unul din cele mai importante beneficii ale ceaiului de menta este acela ca are o puternica actiune antistres.

Consumul ceaiului de menta stimuleaza sistemul imunitar, datorita continutului de vitamina B, calciu si fosfor. De asemenea, ceaiul de menta este benefic digestiei, deoarece amelioreaza acididatea gastrica, are efect analgezic producand o usoara anestezie mucoasei gastrice. Ceaiul de menta stimuleaza secretia si eliminarea bilei.

Printre beneficiile ceaiului de menta se numara si faptul ca reduce refluxul gastroesofagian. Ceaiul de menta poate fi de ajutor si in ingrijirea cavitatii bucale, prevenind multe boli si indepartand respiratia urat mirositoare.

De asemenea, aplicata local, menta poate avea efecte antiseptice si analgezice, fiind utilizata in diverse produse cosmetice.

Un alt beneficiu al consumului de ceai de menta este acela ca reduce efectul diareei. Consumat in doze mici se poate dovedi a fi cel mai rapid si bun remediu impotriva diareei.

Ceaiul de menta este un remediu cunoscut impotriva racelii, deoarece desfunda caile respiratorii si ca oricare alt ceai ajuta la hidratarea organismului.

Ceaiul de menta este cel mai popular si mai consumat ceai, care aduce multe beneficii asupra sanatatii organismului, dar ca orice alt aliment, trebuie consumat in cantitati moderate.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.