SăNăTATE

Anunțul lui Nelu Tătaru! Peste două milioane de români vor primi gratuit măști de protecție


 Anunțul lui Nelu Tătaru! Peste două milioane de români vor primi gratuit măști de protecție

Z.P. | 2020-05-22 12:00

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă, potrivit căreia 2,3 milioane de persoane defavorizate vor beneficia de măști gratuite.

„În urma modificării în Parlament a hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat, astăzi, în şedinţa de Guvern, o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, autorităţilor locale necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat Nelu Tătaru, joi seară, în briefingul de după şedinţa Executivul. „Menţionez că se acordă un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de două luni”, a precizat acesta.

Conform ministrului sănătății, categoriile de persoane defavorizate sunt formate din: persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat; persoane din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate; persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de at 42 şi art. 58 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Tot prin această ordonanţă de urgenţă, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 milioane de lei pentru achiziţia de măşti de protecţie prevăzute pentru cele patru categorii. Menţionez că acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, în trei zile de la aprobarea acestei ordonanţe. Trebuie să avem în vedere că masca este un element important în această perioadă. Dincolo de orice apartenenţă politică, aceste măşti tebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a mai spus Nelu Tătaru.Parerea ta...

IANCU JIANU ZAPCIUL
22 Mai 2020

mai tatare mai tatare nu veni pe cal calare//ca te ia dracu la hotare
PRESS
22 Mai 2020

vela și Orban =Carmen Dan dragnea.politia și jandarmii atacă violent românii .Tătaru rafila rahat Raed musulmanul hot dosare penale pentru încălcarea drepturilor omului ,a constituției,a dreptului la viață,a libertății de mișcare.termoscanarea ilegală toți pot face plângeri penale împotriva acestor animale.kaufland organizație criminala dovedită cu un director general dement.10 august 2020 românii în stradă să termine cu aceasta haita de politicieni care v-au luat dreptul la viață și v-au transformat în sclavi.afacerile distruse de acești criminali cu burdihanele pline .3miliarde lei pensii speciale bătaie de joc .
PARAIPAN
22 Mai 2020

Ce înseamnă 2 milioane de măști ptr 1 milion de oameni defavorizați....?? Jigodia asta ne i.a de prosti??
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.