SăNăTATE

UPDATE. Johnson & Johnson RETRAGE zeci de mii de flacoane cu PUDRĂ de TALC pentru bebeluşi


UPDATE. Johnson & Johnson RETRAGE zeci de mii de flacoane cu PUDRĂ de TALC pentru bebeluşi

Z.P. | 2019-10-20 10:37

UPDATE Într-o declarație oficială adresată redacției PUTEREA, compania Johnson & Johnson Consumer Europe face o serie de precizări referitoare la lotul de produse retras de pe piață: „Pudra pentru bebeluși Johnson’s nu conține arsenic. Johnson & Johnson monitorizează și testează talcul întrebuințat pentru o serie de metale grele pentru a se asigura că nu există niciun nivel al acestora care ar putea fi dăunător. Siguranța produsului Johnson’s pudră pentru bebeluși este susținută de zeci de ani de dovezi clinice și științifice realizate de experți medicali din întreaga lume. Siguranța persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritară pentru noi și am decis retragerea voluntară a unui singur lot din produsul Johnson’s pudră pentru bebluși dintr-o precauție considerabilă. A se nota că acest lot a a fost distribuit doar în Statele Unite ale Americii. În paralel, realizăm o investigație riguroasă și detaliată în această privință și colaborăm cu Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) pentru a determina integritatea mostrei testate și validitatea rezultatelor testelor”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Gigantul Johnson & Johnson retrage de pe piaţă 33.000 de flacoane de pudră de talc din cauza unei posibile contaminări cu arsenic, informează News.ro.

Johnson & Johnson a anunţat că iniţiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudră, circa 33.000 de flacoane. Retragerea produxelor de la vânzare vine după un test efectuat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) care a arătat ”niveluri mici de contaminare cu azbest” la un flacon de pudră pentru bebeluşi cumpărat online.

Johnson & Johnson a arătat că nu poate confirma dacă rezultatul este fals pozitiv sau dacă mostra provine de la un flacon original Johnson & Johnson sau este un fals. ”Mii de teste din ultimii 40 de ani au confirmat în mod repetat că produsele din talc pentru consumatori nu conţin azbest”, a arătat compania într-un comunicat.

Compania se apără în cel puţin 13.000 de procese în care este acuzată că pudra pentru copii şi alte produse din talc provoacă afecţiuni oncologice. Johnson & Johnson contestă verdictele împotriva sa şi a câştigat mai multe procese la tribunale statale, potrivit Wall Street Journal.

FDA a anunţat că a prelevat mostra de pudră pentru bebeluşi Johnson & Johnson în condiţiile în care continuă să caute azbest în produse cosmetice. Agenţia a testat pudra pentru bebeluşi Johnson & Johnson dintr-un lot diferit, iar rezultatul a fost negativ.

Acţiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 2,95% în ultimele trei luni, comparativ cu un declin de 1,4% al indicelui Dow Jones Industrial.

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.