SăNăTATE

Adrian Streinu-Cercel ne dă VEȘTI bune: ”Vremea rece poate ÎNCETINI coronavirusul”


Adrian Streinu-Cercel ne dă VEȘTI bune: ”Vremea rece poate ÎNCETINI coronavirusul”

E.Ş. | 2020-03-23 17:11

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a afirmat că vremea rece care s-a instalat în majoritatea regiunilor din România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus, într-o intervenție la TVR.

Adrian Streinu-Cercel a spus că vremea rece „influențează în bine din două considerente”.

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat acesta la TVR.

Mai mult, Streinu-Cercel a atras atenția asupra importanței de a sta în casă pentru a încetini răspândirea infecției. ”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat acesta. „Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem.”, a mai adăugat Streinu-Cercel.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0664