POLITICă

Violeta Alexandru: În primele 10 luni, Ministerul Muncii a atras doar puțin peste jumătate din fondurile europene disponibile


Violeta Alexandru: În primele 10 luni, Ministerul Muncii a atras doar puțin peste jumătate din fondurile europene disponibile

Z.P. | 2019-11-20 12:20

La nivelul Ministerului Muncii au fost atrase numai puţin peste jumătate din fondurile externe nerambursabile, după primele 10 luni, arată ministrul de resort, Violeta Alexandru, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"România se poate dezvolta prin absorbţie de fonduri europene. Din păcate, cu mai puţin de 2 luni până la finalul anului, după 10 luni din an deja trecute, puţin peste jumătate din fondurile externe nerambursabile alocate Ministerului Muncii au fost atrase.

Am terminat evaluarea cantitativă a situaţiei absorbţiei fondurilor externe nerambursabile găsite la preluarea mandatului în Ministerul Muncii. Fac tot ceea ce pot pentru a salva cât mai mult din situaţia gravă preluată. Mai avem cam 1 lună, de fapt, după 20 decembrie puţin probabil să se mai facă plăţi", scrie ministrul Muncii.

Potrivit sursei citate, cele mai multe proiecte sunt la minister, în aparatul central, iar cele mai puţine la Casa de Pensii şi Inspecţia Muncii.

"Foarte puţine proiecte la ANOFM, mă aşteptam să găsesc cele mai multe proiecte aici. Păcat - pentru domeniul şomajului în care avem nevoie de resurse. Păcat - pentru creşterea capacităţii prin care să se livreze beneficii sociale, în mod profesionist. Una dintre priorităţile fundamentale ale mandatului meu va fi valorificarea tuturor oportunităţilor de finanţare nerambursabilă", încheie Violeta Alexandru.

Potrivit cifrelor publicate de ministrul Muncii referitoare la situaţia fondurilor europene pentru minister, din suma de 290 milioane de euro au fost atrase 162 milioane de euro.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.