POLITICă

Victor Ponta e OPTIMIST: ”Moțiunea va trece SIGUR”. Ce fel de guvern pregătește opoziția


Victor Ponta e OPTIMIST: ”Moțiunea va trece SIGUR”. Ce fel de guvern pregătește opoziția

E.Ş. | 2019-10-02 16:59

Victor Ponta a declarat miercuri, după ce opoziția a câștigat o primă victorie în Parlament, că moțiunea de cenzură va fi discutată joia viitoare și va „trece sigur”, cu posibilitatea învestirii unui nou guvern „de centru-stânga”.

Acesta a arătat că moțiunea va fi votată joi, 10 septembrie, cu o zi înainte de a se împlini 45 de zile de când s-a schimbat structura politică a Guvernului, prin retragerea ALDE.

„Dacă moțiunea trece, joi practic criza se încheie și trebuie să ne gândim cât mai repede să avem un guvern”, a spus Victor Ponta, care a menționat că poartă în continuare discuții cu „mulți alți colegi” din PSD.

După acest pas, urmează ca președintele Klaus Iohannis să convoace partidele la consultări și „să găsească cât mai repede o formulă care să treacă prin Parlament”. În acest context, Ponta a apreciat că „putem să avem din nou un Guvern de centru-stânga care să repare în următorul an multe din lucrurile” greșite din guvernarea PSD-ALDE.

Chestionat dacă moțiunea va trece, liderul ProRomânia a răspuns: „Trece sigur. Se resetează tot jocul”.

În opinia sa, lupta pentru președinție se va da între Klaus Iohannis și Mircea Diaconu, care „va fi în turul doi din partea tuturor partidelor de stânga”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.