POLITICă

DECIZIE în CEX PSD: Guvernul, vot de RESTRUCTURARE în Parlament. Vor fi mai puține ministere


DECIZIE în CEX PSD: Guvernul, vot de RESTRUCTURARE în Parlament. Vor fi mai puține ministere

E.Ş. | 2019-09-09 20:25

Informații de ultimă oră din Cex PSD. Conform Digi24, liderii social-democrați au decis ca miercuri Guvernul să se prezinte în fața Parlamentului pentru a obține un vot de încredere. Tot în ședința din această seară, PSD a decis ca viitorul Guvernul restructurat să aibă doar 19 de ministere, în locul celor 27 câte sunt în acest moment.

UPDATE: Imediat după ședință, lideri ai partidului, precum Gabriela Firea sau Paul Stănescu au anunțat că se va merge pe o restructurare a Guvernului, pentru care se va cere votul de încredere al Parlamentului săptămâna viitoare miercuri. Ulterior, șefa Guvernului a spus că nu este exclusă nici remanierea.

”Am vorbit despre situația Guvernului și am horrărâ să mergem săptămâna viitoare în Parlament. NU ne este teamă, vom merge să discutăm cu paritdele pentru a obține votul de încredere. Dacă nu  obținem votul de încredere, Guvernul nu cade.

Am vorbit și despre o simplă remaniere, încă nu ne-am hotărât. Vom vedea în funcție de modul în care vom decide să ne prezentăm în Parlament, restructurare sau remaniere.

Am vobit că în eventualitatea în care mergem pe restructurare vom avea 19 ministere. Depinde de decizia Comitetului Executiv Național și de discuția cu parlamentarii noștri. Mă voi consulta cu juriștii și vom vedea care este situația”  a declarat liderul PSD, Viorica Dăncilă.

Decizia vine după ce săptămâna trecută președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor interimari și i-a cerut premierului să vină în plenul Parlamentului pentru a obține un vot de încredere după ce Guvernul și-a schimbat componența în urma plecării ALDE de la guvernare.


Galerie media:Parerea ta...

RUșINEA ESTE MARE
09 Sep 2019

PSD! Pierdem electoral, trebuie să mergem în Parlament la vot. - Dl. Johannis a gândit nemțește și a vorbit clar românește pe înțelesul tuturor .
COLABORARE
10 Sep 2019

Foarte bine . Vor fii mai putini sobolani , la masa
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.