POLITICă

E oficial! Teodor Meleșcanu este noul PREȘEDINTE al Senatului


E oficial! Teodor Meleșcanu este noul PREȘEDINTE al Senatului

E.Ş. | 2019-09-10 16:47

Ședința Senatului în care se alege președintele Camerei Superioare a început. Social democrații își testează marți majoritatea după plecarea ALDE de la guvernare și după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului. Pentru a deține controlul la Senat, PSD l-a propus pe senatorul ALDE, Teodor Meleșcanu mizând astfel că o parte din parlamentarii ALDE îl vor vota pe acesta. În aceste momente, votul a început.

UPDATE 2: După al doilea tur, Teodor Meleșcanu a câștigat fotoliul de al doilea om în stat, fiind votat de 73 de senatori.

UPDATE: Conform informațiilor Digi24, Meleșcanu a ratat șefia Senatului în acest moment. Au fost 67 de voturi pentru Teodor Meleșcanu, din cele 68 necesare. Alina Gorghiu a obținut 49 de voturi. Prin urmare, se va organiza un al doilea tur de votare în Senat între cei doi clasați pe primele locuri.

Nominalizarea lui Meleșcanu a creat nemulțumiri în interiorul grupului PSD de la Senat. Șerban Nicolae și Carmen Dan se numără printre contestatarii propunerii făcută de presedintele PSD Viorica Dăncilă de a-l susține pe senatorul ALDE la sefia Senatului, transmite Hotnews.

De partea cealaltă, în interiorul ALDE există presiuni și negocieri asupra senatorilor din partea PSD de a- susține pe Meleșcanu. Pe fondul nemulțumirilor privind colaborarea cu Pro România ma multi senatori ALDE sunt dispuși să voteze propunerea PSD.

În debutul ședinței, grupurile parlamentare și-au anunțat propunerile pentru șefia Senatului. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu a declarat de la tribuna plenului că ALDE îl propune pe Iani Popa, PNL o propune pe Alina Gorghiu iar PSD a anunțat că îl susține pe Teodor Meleșcanu.

Călin Popescu Tăriceanu a avertizat că nu pot exista două propuneri din partea aceluiași grup parlamentar pentru funcția de președinte al Senatului și că dacă PSD își menține propunerea, atunci va trebui să considere că Teodor Meleșcanu nu face parte din ALDE.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.