POLITICă

Șapte membri CSM cer sesizarea CCR, ca urmare a înregistrărilor cu Viorica Dăncilă


Șapte membri CSM cer sesizarea CCR, ca urmare a înregistrărilor cu Viorica Dăncilă

Z.P. | 2019-10-09 13:01

Şapte membri ai CSM cer preşedintelui Consiliului sesizarea CCR privind un posibil conflict juridic între premierul Viorica Dăncilă şi autoritatea judecătorească, în urma apariţiei în spaţiu public a unor înregistrări dintr-o şedinţă a PSD în care prim-ministrul vorbea, printre altele, despre Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Subsemnaţii, membri aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii, solicităm de urgenţă: Sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea conflictului juridic de natură constituţională între prim-ministrul României, doamna Dăncilă Viorica Vasilica, pe de-o parte, şi Autoritatea judecătorească prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte", se precizează în solicitarea celor şapte membri.

În concret, se arată în document, marţi, la o sedinţă a parlamentarilor Partidului Social Democrat, Viorica Vasilica Dăncilă a afirmat, între altele, că miza rămânerii la guvernare a PSD "nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreţi să ne întoarcem... şi mulţi din această sală ştiu la ce m-am referit".

Semnatarii scrisorii sunt: judecătorul Andrea Annamaria Chis, procurorul Tatiana Toader, judecătorul Mihai Andrei Bălan, procurorul Florin Deac, judecătorul Mihai Bogdan Mateescu, procurorul Mihai Cristian Ban și procurorul Nicolae Andrei Solomon.

Cei șapte sunt aceiași care au boicotat, în vară, patru ședințe ale plenului CSM care aveau pe ordinea de zi subiecte privind Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), printre care și validarea Adinei Florea la ședia SIIJ, până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a rapoartelor GRECO. Plenul CSM nu a reușit nici acum validarea Adinei Florea la conducerea Secției.

Solicitarea celor șapte membri de sesizare a Curții Constituționale vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei ședințe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiției în rămânerea la guvernare.Parerea ta...

URINAREA CONTRA VâNTULUI
09 Oct 2019

Dații-o daracului de politica și de țigănie, nu va-ti saturat 30 de ani ? Poate veți fi excluși din Uniunea Europeana cu tot cu PSD și cu tot cu Dancila a voastră. Atunci sa vedem cum dispare industria europeana și cum se va așeza Romania in cel mai mare morman de gunoi unde va începe sa pută groaznic de rău . Privește către fosta Iugoslavie sau către Ucraina interesează pe cineva ?
MAIKA LAZAR
09 Oct 2019

Parca magistratii nu au voie sa faca politica! CSM - aceeasi mizerie!
MANDARINA
09 Oct 2019

Care magistrati? Potaile alea? Cand Joianus a cerut demisia Procurorului General, nu s-au mai simtit lezati.
BABUIN
09 Oct 2019

Bine zice Mandarina ....eu as completa potăi jegoase ce fac sluj la ordinele primite...sau chiar javre ar fi mai bine
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.