POLITICă

Președintele Iohannis, mesaj pentru români: ”Trebuie să fim uniți și puternici! Dacă situația se va înrăutăți, voi declara, din nou, stare de URGENȚĂ!”


Președintele Iohannis, mesaj pentru români: ”Trebuie să fim uniți și puternici! Dacă situația se va înrăutăți, voi declara, din nou, stare de URGENȚĂ!”

E.Ş. | 2020-05-14 18:40

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj către români la finalul stării de urgență. Șeful statului a atenționat asupra faptului că pericolul epidemiologic nu a trecut și, dacă va fi nevoit, va declara din nou stare de urgență.

”Suntem la finalul a două luni dificile, în care majoritatea ați respectat cu strictețe restricțiile, ați stat în case, v-ați schimbat cu totul întreaga viață. Printr-un efort național am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei.

Dragi români, sunteți eroi, vă mulțumesc. Putem spune cu toată certitudinea - împreună am salvat vieți. La fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare, pentru că lupta cu COVID e departe de a se fi încheiat.

Bătălia începută în februarie o vom continua multe vreme. Fără aceste măsuri - carantinarea unor localități, închiderea școlilor - numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.

La finalul stării de urgență, avem 16.247 de cazuri de COVID, cu 245 cazuri noi, ceea ce arată trend în ușoară scădere 9.053 de cazuri vindecate, 225 de pacienți sunt la ATI. Pe toată durata stării de urgență nu s-au înregistrat depășiri de capacitate la ATI. Azi capacitatea de testare a ajuns la peste 10.000 de testări pe zi. 277.804 de teste au fost făcute până acum.

Mulțumesc medicilor România, din păcate, a fost foarte puțin pregătită pentru criză. În rezerva statului nu am găsit toate materielele și am reușit ca într-un timp scurt să achiziționăm tot ce era nevoie. Situația fără precedent ne-a pus în față o oglindă nemiloasă.

Cea mai importantă reformă de care are nevoie România e reconstrucția statului. E obligatoriu să începem resetarea pentru a putea dezvolta țara Sănătatea, educația, sistemele căpulșate atâția ani trebuie să fie prioritare. Ne-am confruntat și cu lipsa unei legislații.

În 3 decenii nu s-a construit o legislație coerentă prin care statul să facă față unei epidemii extinse, În parlament politicieni vechi și retrograzi au început să dărâme și modestele resurse pe care le avem la dispoziție. Erau gata să facă inoperabilă și starea de alertă. Situația nu mai poate continua. S-au văzut deficiențele statului, dar și că cele mai grele provocări pot fi depășite dacă Guvernul și președintele lucrează ca o echipă.

De mâine intrăm într-o nouă etapă. Încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalul epidemiei. Pericolul este departe de a fi trecut.

Dacă se va impune, voi fi nevoit să declar din nou stare de urgență” a transmis președintele Klaus Iohannis.Parerea ta...

PARAIPAN
14 Mai 2020

Oare chiar nu ai ce face cu degetul ăla??? Nici macar la răvășitoare???
COMISARUL PARAIPAN
14 Mai 2020

bai clona nesimtita ia-ti alt nume...si comenteaza cat vrei
MARș NAZISTULE!
14 Mai 2020

neomarxistule! Merkel-stule!
UN PREșEDINTE MODEL
14 Mai 2020

Un mesaj frumos si un avertisment pentru fiecare roman împarte .
COMISAR
14 Mai 2020

Dacă zici ca mesajul este frumos acceptă să iti bage ție degetul in cut si apoi suge.l
CORONA-VIRUS
14 Mai 2020

tov. Comisar! educația ta este jalnica, lasă mult de dorit .
COMISAR
14 Mai 2020

Tov este stimatul tau sef...dute si dă-i un ALUPIGUS
CU CăRăMIDA IN PIEPT
15 Mai 2020

Aprilie a fost cea mai mortală luna pentru Romania de la al doilea război mondial. Vinovatul nu are nevoie de introducere, coronavirusul știe ce are de făcut, si o face al-naibii de bine .
SORIN
15 Mai 2020

Daca primesti ordin, declari starea de urgenta de astazi.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.