POLITICă

Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru premier: ”Doamnă, POFTIȚI de îndată în Parlament pentru votul de încredere!”


Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră pentru premier: ”Doamnă, POFTIȚI de îndată în Parlament pentru votul de încredere!”

E.Ş. | 2019-09-18 17:08

Ca urmare a deciziei CCR de miercuri, președintele Klaus Iohannis s-a declarat ”satisfăcut” de hotărârea Curții și îi cere premierului Viorica Dăncilă să se prezinte ”de îndată” în fața Parlamentului pentru a obține un vot de încredere.

”Prima observatie pe care as face-o: decizia CCR nu schimbă cu nimic situația politică a Guvernului, nu mai are aceeasi compozitie ca inainte prin plecarea ALDE si premierul e obligat să meargă în fața Parlamentului.

Constat cu satisfactie că și CCR a ajuns în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie: guvernul Dancila si-a pierdut legitimitatea și tb sa mearga in fata Parlamentului sa ceara vot de validare.

Celelelalte chestiuni cu revocările miniștrilor sunt blocaje generate de refuzul dnei premier de a se prezenta în fața parlamentului, acolo unde trebuia sa mearga din capul locului.

Deciziile mele referitoare la punerea in aplicare a deciziei CCR le voi lua dupa publicarea si analiza motivarii deciziei in perioada imediat urmatoare. Daca dna Dancila dorește să se pună capăt crizei politice îi transmit: dna Dăncilă , poftiți de îndată in fata parlamentului pentru votul de validare!” a transmis președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși și să numească interimarii. Președintele României trebuie să motiveze de îndată refuzurile remanierii.Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Sep 2019

vot de BLAM-sa se duca unde antzarcat mutu iapa aceasta maimuta agramata
LIANA TOBYAS
18 Sep 2019

,,Justitea,, si ,,coruptea'' ,, Politea si ,jandarmerea'' ,,guvernul mau'' de homalau Siktir ciumatule nazi!
BABUIN
18 Sep 2019

Halal fost profesor...minte ca un porc...deaceea nu l.a ajutat domnul sa aibe copii...SICTIR STERPULE
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.