POLITICă

Orban participă la cea de-a 56-a ediție a Conferinţei internaţionale de Securitate de la Munchen


Orban participă la cea de-a 56-a ediție a Conferinţei internaţionale de Securitate de la Munchen

Z.P. | 2020-02-13 12:04

Ludovic Orban participă, începând de joi, la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediţie, unde va avea întâlniri cu omologi din mai multe state.

Evenimentul reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare - şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai conducerilor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv ai Uniunii Europene şi NATO, informează Biroul de presă al Guvernului.

În acest context, Ludovic Orban are programate întrevederi cu omologi din mai multe state, precum şi cu reprezentanţi de vârf ai comunităţii de afaceri.

''Participarea delegaţiei române la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen reprezintă o oportunitate de a promova profilul României ca stat membru al NATO şi UE, partener strategic al SUA, profund angajat în consolidarea construcţiei europene şi a liantului transatlantic'', precizează Guvernul.

În ajunul Conferinţei, prim-ministrul Orban este invitat de onoare şi va susţine o alocuţiune în cadrul "European Dinner", eveniment organizat de Conferinţa pentru Europa de la Munchen.

Agenda şefului Guvernului include participarea la dineul de stat oferit de prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, precum şi susţinerea unei intervenţii, alături de reprezentanţi ai instituţiilor UE şi omologi europeni, la un panel pe tema "Viitorului Uniunii Europene".

Din delegaţia care îl însoţeşte la Munchen pe Ludovic Orban fac parte ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor, alături de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Conferinţa de la Munchen reprezintă o importantă platformă de dezbateri, cu caracter informal, referitor la temele majore de pe agenda internaţională, circumscrise domeniului securităţii, precum şi un prilej pentru politicienii europeni de a consolida legăturile cu reprezentanţi de nivel din SUA, Africa, Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, arată sursa citată.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.