POLITICă

Orban MĂRTURISEȘTE motivul pentru care a dat jos guvernarea PSD. Reacția Vioricăi Dăncilă


Orban MĂRTURISEȘTE motivul pentru care a dat jos guvernarea PSD. Reacția Vioricăi Dăncilă

E.Ş. | 2019-11-23 15:43

Ludovic Orban a declarat că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE, respectiv pe Adina Vălean. Reacția fostului premier, Viorica Dăncilă, nu a întârziat.

„Cetățenii UE au votat pentrut PPE și au oferit o victorie a PPE la nivel european. Noi am obținut majoritatea în Parlamentul European, chiar dacă socialiștii au visat, timp de o săptămână, că ar putea da președintele comisiei, chiar dacă nu au câștigat alegerile, în sfârșit, PPE a reușit să impună, cum era și normal, președintele Comisiei, dar când am numărat comisarii, am descoperit o situație nedreaptă. PPE nu avea majoritate în comisie, socialiștii aveau 10 comisari, iar PPE nouă comisari”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul Partidului Popular European (PPE), desfășurat săptămâna aceasta la Zagreb.

Șeful Executivului a mai explicat că a decis să nu accepte această situație nedreaptă, deoarece majoritatatea cetățenii au votat pentru Partidul Popularilor Europeni.

„Și am decis în România, să nu acceptăm acestă situație nedreaptă, fiindcă vrem să oferim PPE și în Comisie, așa că am schimbat guvernul socialist cu un guvern PPE, pentru a putea oferi unul comisar PPE, în persoana Adinei Vălean. Aceasta este contribuția noastră modestă pentru o Comisie foarte bună, o Comisie care ar trebui să reprezinte dorința unei majorități a cetățenilor europeni, care au votat pentru PPE”, a conchis Orban, potrivit Mediafax.

Viorica Dăncilă îi acuză pe premierul Ludovic Orban, Klaus Iohannis și întreg partidul liberal de ipocrizie după ce prim-ministrul a spus Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE. 

”Dragii mei, vă rog să distribuiți acest video! Să vadă cât mai mulți români care sunt adevăratele intenții și mize ale lui Klaus Iohannis!

Pentru că sunt foarte mulți cei care s-au întrebat care a fost adevăratul motiv din spatele moțiunii de cenzură, care a aruncat România în criză și haos și care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric!

Vă rog să ascultați declarația lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde și domnul Iohannis a fost prezent!) în care le spune popularilor europeni că au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni să aibă majoritatea în noua Comisie!”, a scris Dăncilă pe 

Fostul prim-ministru reproșează faptul că PNL și șeful statului fac jocurile politice, însă încearcă să acopere aceste „manevre”, acuzând PSD de „fake news”.

”Ei fac jocurile politice ale altora și încearcă să acopere în presă aceste manevre țipând la noi “fake news”! Iată adevăratul fake din politica românească: Klaus Iohannis și PNL!

Duplicitari, ipocriți și periculoși acești întruchipați salvatori ai neamului!”, a mai scris Dăncilă.Parerea ta...

CERCUL PUTORII
23 Noi 2019

Uneori unghia in gât face toti banii!
PARAIPAN
23 Noi 2019

Jigodiilor...oate numai ptr comisar european??? Nu si ptr alegerile prezidențiale??? SICTIR
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.