POLITICă

Opoziția, cu un pas mai aproape de a dărâma Guvernul. Reușită importantă pentru PMP


Opoziția, cu un pas mai aproape de a dărâma Guvernul. Reușită importantă pentru PMP

Z.P. | 2019-10-08 12:00

Au mai rămas doar câteva zile până la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului, astfel încât atât puterea cât și opoziția poartă negocieri dure pe ultima sută de metri, pentru a-și susține cauza.

Partidul Mișcarea Populară are parte de o reușită surprinzătoare, securizând încă un vot din partea unui deputat.

Camera Deputaţilor se întruneşte marţi, de la ora 14,30, pentru depunerea jurământului de către noul deputat PMP Alexandru Teacă, după ce, cu o zi în urmă, plenul a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare.

Octavian Goga intrase în Parlament pe listele PMP, însă acesta trecuse ulterior în tabăra social-democraților. Prin înlocuirea sa, opoziția câștigă practic un nou vot pentru moțiunea de cenzură care se va vota joi.

PMP a anunțat că va vota la vedere în favoarea moțiunii de cenzură inițiate de PNL.

"În urma negocierii liderilor am convenit următorul program: astăzi, după votul final, în care va fi practic invalidat mandatul de deputat al lui Octavian Goga, vor urma paşii în sensul de a se convoca comisia de validare. Se va întruni Biroul permanent, iar la 14,30 plenul va participa la depunerea jurământului noului deputat - Alexandru Teacă", a anunţat liderul grupului PMP, Marius Paşcan, citat de Agerpres.

Pentru demiterea Cabinetului Dăncilă este nevoie de cel puțin 233 de voturi, iar PNL anunțase luni că mizează pe 244 de voturi, la care este posibil să se adauge încă 3 voturi de la parlamentari transferați de la PSD la Pro România.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.