POLITICă

Ministrul Muncii, AVERTISMENT după declarațiile lui Ludovic Orban: ”Vor urma și alții!”


Ministrul Muncii, AVERTISMENT după declarațiile lui Ludovic Orban: ”Vor urma și alții!”

E.Ş. | 2019-06-02 18:08

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a reacționat ironic duminică, după ce Ludovic Orban a declarat că lui nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

"UPS! Când spuneam că sunt porniți pe tăieri de venituri și taxare suplimentară.... Prima categorie...vor urma și altele? Eu zic ca DA. Offf..cum era cândva?..dreptate și adevăr?", a scris, pe Facebook, Marius Budăi.

Reacția vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii".Parerea ta...

POLITICIANUL PSD-IST CU FOILE
02 Iun 2019

În România se muncește putin și foarte prost. Educația si lipsa de tehnologie moderna . E o vorbă des auzită fără vreo scuza de la muncitor . Până acolo, încât capătă culoare, albastru, galben si rosu cu o mândrie politica. E o scuză pentru a câștiga salariile mici, mici de tot pe minim-economie.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.