POLITICă

Ludovic Orban: România a luat măsuri extrem de serioase, din primul moment


Ludovic Orban: România a luat măsuri extrem de serioase, din primul moment

Z.P. | 2020-03-27 12:00

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că România a luat încă din primul moment măsuri extrem de serioase în contextul coronavirusului, dovadă fiind diferența numărului de cazuri avute de țara noastră și alte țări în care răspândirea a pornit în același timp.

"Pe 25 sau 26 februarie, în România era un caz, în Spania erau două cazuri, în Franţa erau câteva cazuri. Uitaţi-vă la numărul de cazuri din România, un pic peste o mie. Dacă luăm în calcul şi vindecaţii, avem sub o mie de pacienţi bolnavi de COVID, în timp ce în celelalte ţări numărul de persoane infectate este de ordinul zecilor de mii. România, încă din primul moment, a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou chinezesc, în care au venit în România mii de cetăţeni din China, nu a existat nicio îmbolnăvire. De asemenea, România a mai avut o specificitate care nu a existat în alte ţări europene. În România s-au întors peste două sute de mii de români, cei mai mulţi din ţări grav afectate de epidemie. Dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, fie de carantină instituţionalizată, fie de izolare la domiciliu, răspândirea ar fi fost foarte mare în România", a afirmat Orban după o şedinţă la Ministerul Sănătăţii cu noul ministru Nelu Tătaru.

El a adăugat că România a luat măsuri care au dat rezultate, cum sunt închiderea şcolilor şi protejarea persoanelor în vârstă.

"Noi am introdus obligarea derulării anchetelor epidemiologice rapide în jurul fiecărui caz diagnosticat, măsură care a limitat răspândirea virusului, am luat aproape toate măsurile înaintea altor ţări care erau mai afectate de epidemia de coronavirus", a afirmat Orban.

Referindu-se la cazurile de coronavirus, premierul a arătat că România nu a fost pregătită iniţial, iar capacitatea de diagnosticare a fost limitată.

"Nu mă refer la cazuistică. Suntem la un număr de decese relativ mic, sunt sub nivelul de mortalitate din alte ţări. De regulă, cei care au decedat au şi alte afecţiuni, lucru care s-a manifestat şi la alte ţări. Capacitatea de diagnosticare a fost limitată. România nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un Real Timp PCR, am extins încetul cu încetul. Cred că la începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea să creştem numărul de teste la 2.000", a mai declarat Orban.Parerea ta...

MARCEL
28 Mar 2020

In 5 martie 2020 spuneati la TV ca nu este criza. La fel si domnul Iohannis, a fost informat din decembrie 2019 despre virul din China. NU S-A PREOCUPAT . Doar anticipatele interesau in rest nimic.....Pacat
LILIANA
28 Mar 2020

DA, DA "România a luat măsuri extrem de serioase, din primul moment" dupa decembrie 1989 cand a fost capturata de MAFIOTI, TRADATORI, BANDITI, VANZATORI DE NEAM, CURVE, GUNOAIE UMANE, RETARDATI ETC.....
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.