POLITICă

Kelemen Hunor, DECLARAȚIE DURĂ la adresa demisionarului Costache: „Este iresponsabil să accepți funcția, iar după aceea să FUGI"


Kelemen Hunor, DECLARAȚIE DURĂ la adresa demisionarului Costache: „Este iresponsabil să accepți funcția, iar după aceea să FUGI"

Z.P. | 2020-03-26 13:56

Kelemen Hunor a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Victor Costache s-a ocupat mai mult în Ministerul Sănătății de trecerea anumitor servicii către zona privată, ceea ce a fost o greșeală.

„Din punctul meu de vedere, Victor Costache nici nu ar fi trebuit să fie ministrul Sănătății, pentru că, în primul Guvern Orban, a acceptat mai puțini bani pentru minister decât avea în 2019, ceea ce arăta că nu înțelegea nevoile sistemului, necesitatea momentului din punct de vedere bugetar. Apoi s-a ocupat mai mult cum să treacă anumite servicii către zona privată, ceea ce a fost o greșeală.. Să fugi de la minister înseamnă că nu vrei să fii acolo când lucrurile se vor complica și mai mult.

Demisia a fost o greșeală, pentru că, atunci când ai acceptat să fi ministru, se pune întrebarea de ce ai acceptat? Este iresponsabil să accepți funcția, iar după aceea să fugi de responsabilitate. Dacă ai acceptat, trebuia să duci lupta până la capăt. Nu înțeleg ce a avut în cap când a acceptat funcția și când a fugit”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, declarațiile lui Costache privind testarea tuturor locuitorilor din București au fost proaste și un pretext pentru a pleca din fruntea Ministerului Sănătății.

În opinia lui Kelemen, Victor Costache este un doctor bun, dar un administrator „extrem de slab”.

„Acest lucru ne-a arătat că un medic strălucit nu este, neapărat, și un ministru bun. Acum este responsabilitatea premierului Orban să găsească un ministru, un om care, în această criză, va avea capacitatea de a gestiona și corecta ce se mai poate în sistem. Nu este momentul experiențelor și a căutării de soluții care nu au fost probate în sistem, ca manager”, a spus Kelemen Hunor.Parerea ta...

ERTER
26 Mar 2020

Cat de curand o va lua la fuga si Ludovicu si apoi Werneru cu toti cei din guvernerul sau de lasi
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.