POLITICă

Iohannis ia în calcul MODIFICAREA CONSTITUȚIEI. Aduce în discuție ATRIBUȚIILE președintelui


Iohannis ia în calcul MODIFICAREA CONSTITUȚIEI. Aduce în discuție ATRIBUȚIILE președintelui

Z.P. | 2019-11-16 19:22

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii au fost limitate prin mai multe decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale.

Întrebat, la Bistriţa, dacă în viitorul mandat o să recupereze atribuțiile care i s-au luat, Klaus Iohannis a răspuns: "Sunt foarte optimist în această chestiune și mai mult, cred că vom avea un cadru creat pentru o discuție așezată pe Constituție.

Trebuie să vedem ce fel de viitor ne dorim pentru România, fiindcă unele lucruri nu sunt încă foarte bine lămurite. Românii au simțit aceste chestiuni și este cazul să începem această discuție și să încercăm să facem lucrurile mai clare."

Printre modificările efectuate în ultimii ani şi care privesc atribuţiile preşedintelui se numără excluerea acestuia din procedura de numire a conducerii ANCOM, obligativitatea de a semna cererile formulate de ministrul Justiţiei pentru demiterea procurorilor de rang înalt şi limitarea posibilităţii de a refuza numirea unor miniştri, potrivit stiripesurse.ro.Parerea ta...

OVIDIU
17 Noi 2019

Odată și odată trebuie sa ne hotărâm daca vrem sistemul prezidențial sau cel parlamentar,și nu sistemul actual. Personal cred că sistemul prezidențial duce mai devreme sau mai târziu la autocrație de genul Putin ,Trump sau Băsescu.
NICU
17 Noi 2019

Sistemul de acum este cel mai bun cu conditia ca legile sa fie respectate ! Cand apar tradatori de tara precum Tudorel mincinosu si dragnea coruptul sustinuti de Portofel si de interlopi nici un sistem nu este bun. Ce sistem sa aducem in vigoare daca Olguta si Veorica mint si sfideaza? Adica cum poate sa justifice averea Olguta sau Vasilica ...ele tipa ,la unii place asta ,au infiltrati in presa si-si rad de noi. Eu cand am vazut ca Udrea s-a intors am stiut ca Tudorel si-a platit functia ,acest om fara caracter si fara obraz la care Romania se rezuma la cercul de parveniti prin care se misca.... retusata legea cum a fost inainte de a o modifica Tudorel cel misel si Nicolicea si este ok.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.