POLITICă

Fina lui Voiculescu nu se dă dusă din ALDE


Fina lui Voiculescu nu se dă dusă din ALDE

Ion Teleanu | 2019-09-26 09:55

Printre liderii locali excluşi de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE, asta şi ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile europarlamentare, se numără şi preşedintele ALDE Botoşani, Liliana Mincă, în prezent vicepreşedinte la ANPC, nimeni alta decît fina mogulului Dan „Felix” Voiculescu.

Numai că, Liliana Mincă nu vrea să părăsească partidul şi organizaţia de la Botoşani şi a postat pe Facebook un mesaj virulent la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu şi a liderilor ALDE.

„Excluderea și radierea mea din rândul membrilor ALDE sunt decizii luate profund NESTATUTAR. Excluderea unor oameni care au fondat și consolidat partidul reprezintă un demers total antidemocratic și antiliberal. ALDE și liderul sau devin, și prin această decizie, din apărătorii drepturilor și libertăților cetățenești inamicii acestor valori și principii liberale. A nu da posibilitatea celor vizați pentru excludere să-și apere în instanțele partidului punctul lor de vedere, este un dictat pentru care ar fi invidioși și liderii de tristă amintire ai partidului comunist. Din punctul meu de vedere, sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE BOTOŞANI și membru cu puteri depline in Biroul Politic Executiv al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru și funcțiile pe care le dețin în partid prin hotărârea instanței judecătorești”, a scris Liliana Mică pe pagina sa de socializare. De asemenea, aceasta susţine că deciziile luate, în mare grabă, în Biroul Politic Executiv din 23 septembrie 2019, sunt lovite de nulitate, și enumeră o serie de motive pe care le are pentru a contesta aceste decizii.

1. Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.

2. Retragerea de la guvernare nu este, astfel, operațională.

3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal.

4. Alianța cu ProRomânia este lovită de nulitate.

5. FUZIUNEA cu ProRomânia este stabilită în SECRET etc.

„De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei “DECIZII”, sunt lovite de NULITATE. Statutele partidelor în România trebuie să fie de facto obligatorii pentru toți liderii partidelor, nu texte interpretabile după bunul plac și în funcție de interesul personal al acestora. În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al ALDE BOTOŞANI, SOLICIT reintrarea în legalitate a activității partidului în baza Statutului aprobat de justiție și DEMISIA tuturor acelora care, în disprețul legii fundamentale a partidului au organizat și dispus aceste măsuri care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului și predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legătură cu liberalismul”, mai precizează Liliana Mincă.

Trebuie menţionat că liderii ALDE au decis ca în locul Lilianei Mincă la şefia organizaţiei de la Botoşani să fie numită Roxana Ţurcanu, soţia fostului baron PNL de Botoşani, Florin Ţurcanu.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.