POLITICă

Cristian Bușoi, ales președinte al celei mai importante Comisii din Parlamentul European


Cristian Bușoi, ales președinte al celei mai importante Comisii din Parlamentul European

Z.P. | 2019-12-04 13:08

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei pentru industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, reușind să strângă 52 de voturi dintr-un total de 58.

Cu această reușită, Cristian Bușoi devine singurul român care ocupă funcția de președinte al unei Comisii din Parlamentul European.

„Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru încrederea acordată și îi asigur că preiau funcția de președinte cu o mare responsabilitate. ITRE este cea mai importantă comisie din Parlamentul European, fiind responsabilă cu politica industrială, politica de cercetare și inovare a UE, politica spațială, politica energetică și de aplicare a noilor tehnologii. ITRE are, așadar, un impact direct asupra vieții noastre, a tuturor și trebuie să fie motorul schimbării,” a declarat Cristian Bușoi.

Printre obiectivele asumate de Cristian Bușoi se numără asigurarea tranziției sistemelor energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare și păstrarea locurilor de muncă pentru cetățenii europeni.

„Mulțumesc Delegației PNL din Parlamentul European și Grupului PPE pentru susținerea acordată în preluarea acestei funcții, mulțumesc tuturor grupurilor politice pentru vot și vă asigur că voi continua proiectele bune începute de colega mea Adina Vălean. România va fi implicată în deciziile privind politicile industriale la nivel european și voi promova oportunițățile pentru România în domeniul Industriei, Cercetării și Digilatizării,” a adăugat Cristian Bușoi.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.