POLITICă

Cine e Daniel Chirilă, propus MINISTRU de Interne: pensionat la 39 de ani din serviciul secret al MAI


Cine e Daniel Chirilă, propus MINISTRU de Interne: pensionat la 39 de ani din serviciul secret al MAI

E.Ş. | 2019-09-11 19:26

Premierul Viorica Dăncilă l-a propus miercuri pe Daniel Chirilă pentru funcția de ministru de Interne. Chirilă, care este secretar de stat în minister, are un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.

Venit de la Craiova, unde a legat o relație apropiată cu Mihai Fifor, actualul ministru interimar, Daniel Chirilă și-a început cariera ca subofițer, adjunct de șef de post în comuna Punghina (județul Mehedinti), potrivit . După ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Chirilă a intrat în 2006 în Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI, fosta Doi și-un sfert).

Până în 2010 a fost ofițer operativ la DGIPI, apoi șef de sector, director de diviziune la DGIPI. În 2011 s-a mutat ca șef de birou la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR, iar din 2015 până în 2017 a lucrat pe post de consilier la Departamentul Securitatii Nationale din Administrația Prezidențială, unde a fost detașat de Ministerul de Interne.

În martie 2017 (39 de ani) a trecut în rezervă, iar  arată că în 2018 a avut o pensie de 91.200 de lei. În paralel cu pensia a câștigat însă un salariu și din poziția de consilier al firmei S&T, filiala din România a unui gigant european din IT, iar în 2018 și 2019 a fost Director General al companiei Quality Business Solutions, o firmă implicată în mai multe achiziții controversate cu STS și Poliția Română.Parerea ta...

MâNă ASCUNSă
11 Sep 2019

În prezent șefii politichiei românești sunt ființe care rezonează cu răul aproape fără excepție. Cei mai mulți politicieni efectivi sunt, de asemenea, oameni care sunt în acord cu negativul, cu răul și nu lasă niciun gol în pozițiile partidului pentru oamenii cinstiți.
DESTEPT
11 Sep 2019

Ce stie de Dinca . Cunostintele mele lucreaza cu mafia araba sau cu alte afaceri barosane
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.