POLITICă

Alegerile locale și parlamentare revin în atenție. Când ar putea fi organizate?


Alegerile locale și parlamentare revin în atenție. Când ar putea fi organizate?

C.M. | 2020-05-20 17:41

Întruniți în ședința Biroului Politic Național, liberalii au luat în discuție, printre altele, organizarea alegerilor locale și parlamentare. Românii ar putea fi chemați la urne în toamnă, pentru alegerile locale, în timp ce parlamentarele s-ar putea desfășura în termen, adică în luna decembrie.

Parlamentarii au decis, în Camera Deputaților, că alegerile locale pot avea loc în termen de 6 luni de la data expirării stării de alertă, iar liberalii discută acum  despre calendarul acestora, dar și al scrutinului pentru alegerile legislative.

În ședinţa Biroului Politic Naţional, s-a avansat ideea ca alegerile locale să se desfăşoare la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, dar că acest lucru depinde de modul în care evoluează epidemia de coronavirus – notează realitatea.net.

Liberalii aşteaptă și decizia CCR privind ordonanţa modificată în Camera Deputaţilor, prin care s-a stabilit că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se decide de către Parlament, prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votului.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.