POLITICă

ALDE a dat în judecată Facebook. Mărul discordiei: Mircea DIACONU


ALDE a dat în judecată Facebook. Mărul discordiei: Mircea DIACONU

Z.P. | 2019-10-31 23:58

Organizaţia Judeţeană ALDE a anunţat joi seara că a chemat în judecată Facebook, la Judecătoria Sibiu, acuzând faptul că aduce prejudicii campaniei electorale a candidatului la Preşedinţie Mircea Diaconu prin blocarea paginii de socializare a formaţiunii politice.

"Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor", se arată într-un comunicat remis de ALDE Sibiu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, acuză Facebook de îngrădirea dreptului la liberă exprimare.

"Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!", susţine Tocaciu.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că "blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu".

"ALDE SIBIU a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeaua de socializare Facebook este spaţiu public", se arată în comunicat.

Preşedintele ALDE Sibiu este convins că "oameni de rea credinţă blochează mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale Mircea Diaconu".

ALDE Sibiu a cerut daune morale în valoare de 10 lei.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.