MONDEN

SIA a mărturisit că suferă de sindromul EHLERS-DANLOS și de alte afecțiuni


SIA a mărturisit că suferă de sindromul EHLERS-DANLOS și de alte afecțiuni

Z.P. | 2019-10-08 11:09

Cântăreaţa australiană Sia a mărturisit că suferă de durere cronică cauzată de o afecţiune neurologică, precum şi de o boală a ţesutului conjunctiv cunoscută sub denumirea de sindromul Ehlers-Danlos, informează marţi DPA, preluată de Agerpres.

Într-un rar moment de sinceritate, artista, cunoscută pentru discreţia privind propria persoană şi înfăţişare, a făcut această mărturisire pe contul său de Twitter, urmărit de milioane de persoane, încurajându-i pe cei care se confruntă cu aceleaşi probleme de sănătate.

„Bună, sufăr de dureri cronice, o afecţiune neurologică, Ehlers Danlos, şi vreau doar să le spun celor dintre voi care se confruntă cu dureri fizice sau emoţionale că vă iubesc; nu vă lăsaţi", a scris Sia pe Twitter. „Viaţa e grea, durerea e deprimantă şi nu sunteţi singuri".

Interpreta hitului ''Chandelier'' a revenit duminică noapte cu detalii despre acest sindrom care, potrivit Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), poate avea drept efecte secundare de la o uşoară slăbire a articulaţiilor la complicaţii ce pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu Ehlers-Danlos „au pielea sensibilă, cu aspect de catifea, extrem de elastică şi fragile” şi sunt predispuşi la vânătăi, a precizat NIH.

Sia a oferit informaţii suplimentare referitoare la problemele sale neurologice şi de sănătate mintală, precizând că intenţionează să ia o pauză din activitatea muzicală pentru a urma un tratament pentru sindromul de stres posttraumatic (PTSD) complex.

Cântăreaţa a dezvoltat de asemenea nevralgie - descrisă de NIH ca „durere ascuţită, intensă, de-a lungul unui nerv” - cauzată de complicaţiile survenite în urma unei proceduri medicale anterioare.

„Dacă doriţi mai multe informaţii, este nevralgie cauzată de o intervenţie chirurgicală de rutină, cu trei ani în urmă", a precizat artista despre această afecţiune neurologică. „Fac o pauză pentru a urma terapie intensivă pentru PTSD complex. Se pare că diagnosticul de tulburare bipolară de tipul II a fost greşit".

Sia a dezvăluit public cu mai mulţi ani în urmă că suferă de tulburare bipolară de tip II, afecţiune pe care a pus-o pe seama faptului că fuma prea mult canabis când era mai tânără.

În finalul mesajului, cântăreaţa şi-a exprimat compasiunea pentru cei care nu au acces la servicii medicale aşa cum a avut ea încurajându-i pe cei care se luptă cu boala să nu renunţe.

„Sunt mulţi oameni care suferă mai mult ca mine", a scris artista. „Cel puţin, eu dispun de resurse. Sunt alături de cei care se chinuie în sistemul de sănătate. Nu renunţaţi”.Parerea ta...

Doresc sa comentez


Citeste si...

(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.