MONDEN

REACȚIA lui Kevin Spacey la acuzația de agresiune sexuală


REACȚIA lui Kevin Spacey la acuzația de agresiune sexuală

Z.P. | 2019-02-08 14:04

Actorul Kevin Spacey a cerut anularea unui proces în care este acuzat de agresiune sexuală, pe motiv că el este cel vulnerabil în ceea ce priveşte încălcarea dreptului la viaţă privată şi că va fi prejudiciat dacă numele reclamantului nu este făcut public, potrivit The Hollywood Reporter.

În urmă cu trei luni, înainte ca Spacey să fie pus sub acuzare de autorităţile din statul american Massachusetts pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, actorul a fost dat în judecată de un maseur. Acesta a spus că starul l-a obligat să îi atingă organele sexuale, în timpul unei petreceri la o reşedinţă privată din Malibu.

Actorul a cerut, joi, anularea acestui proces, pe motiv că reclamantul se află sub protecţia anonimatului.

Constituţia americană le oferă acuzaţilor dreptul de a cunoaşte numele celor care îi reclamă, cel puţin în contextul unor infracţiuni. Totuşi, în unele state americane, precum California, unde maseurul l-a dat în judecată pe Spacey, reclamanţii pot alege să acţioneze pe cineva în justiţie sub protecţia anonimatului, sub un pseudonim.

Spacey a motivat că, în prezent, locuieşte în Baltimore, unde nu este permisă utilizarea unui pseudonim.

Următoarea etapă în acest proces îl priveşte pe reclamant, care trebuie să dovedească faptul că are dreptul să rămână anonim.

Pe 7 ianuarie, Kevin Spacey s-a prezentat la o audiere la un tribunal din Nantucket, Massachusetts, unde a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, în 2016.

Actorul în vârstă de 59 de ani - acuzat de indecenţă, molestare şi lovire, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi înregistrarea ca agresor sexual - a pledat nevinovat.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.