MONDEN

LA GOMERA, rampă de lansare în România pentru Catrinel Menghia. Când este PREMIERA în România a filmului


LA GOMERA, rampă de lansare în România pentru Catrinel Menghia. Când este PREMIERA în România a filmului

Z.P. | 2019-09-12 23:58

Filmul „La Gomera”, al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020, va avea vineri premiera în cinematografele româneşti.

„La Gomera”, care se numără între lungmetrajele eligibile pentru nominalizare la premiile Academiei Europene de Film, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes de anul acesta şi premiera nord-americană în secţiunea „Masters” a Toronto International Film Festival 2019. În cinematografele americane, va fi distribuit de Magnolia din 28 februarie.

Filmul îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Tambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Filmul este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.

La avanpremiera care a avut loc miercuri seară la Bucureşti, Catrinel Marlon a afirmat: „Pentru mine, acest proiect este ca o rampă de lansare în România, mai ales că am plecat acum 18 ani şi mă întorc cu un astfel de proiect. Sper să mă întorc să mai lucrez aici”, citeaza News.ro.

„La Gomera” va rula, de vineri, în 45 de oraşe din ţară, cu proiecţii speciale la Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.