MONDEN

Irina Rimes, după ce a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020: Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere


Irina Rimes, după ce a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020: Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere

Z.P. | 2020-02-13 20:08

Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că este onorată să deţină acest titlu, dar ca nu este sigura ca este cea mai buna alegere pentru acest rol.

„Nu ştiu dacă sunt cea mai bună alegere pentru a face puntea între generaţii, dar mulţumesc pentru încredere. Aparent, eu nu ascult 5Gang, dar mă gândeam că poate ar trebui să apelăm şi la tinerii vloggeri, pentru că au mai mare influenţă. Ca o idee, pe viitor”, a spus Irina Rimes, citata de .

Reprezentanţii evenimentului şi ai lui Rimes declară că ea nu este este afiliată Partidului Naţional Liberal, iar activitatea legat de Ziua „Brâncuşi” este întreprinsă pro-bono. Jurnaliştilor prezenţi la conferinţă le-a fost pus în vedere de la început să nu adreseze vreo „întrebare politică”. În general, a fost subliniată dorinţa de a aduce cultura cât mai aproape de tineri, pe care ministrul a exprimat-o şi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

Într-un discurs amestecat, Rimes a spus că trebuie să ne apărăm cultura, valorile, pentru că sunt singurele care nu ne pot fi luate. Ea a amintit că, acum, la vârsta de 28 de ani, încă primeşte mâncare de la mama ei, iar împreună cu fraţii cântă colinde, despre Iisus şi păstori, despre dor şi ţară. Ea a vorbit despre geniile româneşti celebre în lume de sute de ani, alte ţări neputându-se lăuda cu asemenea personalităţi.

„Ştiu un lucru sigur: Noi, românii, avem o cultură cu care ne putem mândri. Pentru că ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde în Vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de nişte personalităţi, genii despre care se vorbeşte de secole, între care şi Constantin Brâncuşi. Personalităţile astea au crescut cu aceleaşi valori cu care creştem şi noi”.

Ea a continuat enumerând valorile: „Imaginaţi-vă că eu am 28 de ani şi mama încă îmi trimite genţi cu mâncare. Eu mă duc de Crăciun acasă şi cânt colinde. Mergem să colindăm. Cântăm colinde vechi şi noi, cântece despre dor, despre dragoste, despre mamă şi ţară. Cântece care ne amintesc cine suntem şi de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot în altă limbă. E doar al nostru şi nu ni-l poate lua nimeni. Dacă ne pot lua Roşia Montană, petrolul, aurul, bogăţiile terestre, lemnul, pădurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu şi-o vor putea atribui niciodată”. Rimes a subliniat că e de datoria noastră să o păstrăm.

Întrebată cum va contribui concret la Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi”, ea a spus: „Eu ştiu să cânt şi să vorbesc. Mai mult să cânt”. A precizat că nu va face un cântec dedicat artistului plastic, ci s-ar rezuma la a publica mesaje pe reţelele de socializare.

„Simpla prezenţă a ei deja contează enorm, pentru că intrăm pe un segment de public care altfel nu ar fi fost interesat”, a completat ministrul.

Cântăreaţa a adăugat: „M-aş folosi mai degrabă de proiectul Irina Rimes pe partea de social media. Să le povestesc oamenilor despre acest eveniment, despre cultura noastră. Probabil, o să postez despre asta”.

Îi place Brâncuşi. A vizitat Târgu Jiu şi cunoaşte biografia artistului - ştie ce a făcut Brâncuşi pentru popor. „Sunt adepta tuturor campaniilor de promovare a culturii. Românul, antrenat în tumult, uită că trebuie să celebreze ceva. Eu am notată în calendar ziua lui Brâncuşi”.

Despre o lucrare preferată din creaţia sculptorului, ea a spus: „Eu sunt mai maintream, aşa. Când am văzut prima dată Coloana Infinitului, am avut impresia că mă hrănesc cu ceva care nu era din lumea mea”.Parerea ta...

CIUMA ROSIE
13 Feb 2020

dute fata la barul de noapte si lasa-ne.Din Moldova ploua cu GRU si KGB din decembrie 1989 si ne-am saturat de asa ceva se cheama CIUMA ROSIE.Vezi daca stii cine a fost maresalul Antonescu dupa ce afli vino sa ne faci masaje la night club ca de asta esti buna
CIUMA ROSIE
13 Feb 2020

spune-ne de ce au fost asasinati sotii Ion Aldea-Teodorovici in Ialomita cu accident de masina? ca nu erau KUSHER pentru mafia GRU de la Bucuresti? dar tu de ce esti KUSHER? ai supt maciuci circuscrise probabil ca UDREA
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.