EXTERNE

„Voi duce la dubă pe oricine atinge un bănuț”. Discursul INCENDIAR al președintelui statului El Salvador


„Voi duce la dubă pe oricine atinge un bănuț”. Discursul INCENDIAR al președintelui statului El Salvador

Eliza Popa | 2020-03-28 15:03

Nayib Bukele (38 de ani), președintele statului El Salvador, a fost protagonistul unui discurs care face înconjurul rețelelor de socializare. E o figură politică destul de controversată în țara sa, dar speech-ul lui a cucerit spațiul online.

Bukele, președinte în El Salvador din 2019, s-a adresat Guvernului, anunțând măsurile pe care le ia pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Conform viziunii acestuia, sănătatea, nu economia, ar trebui să fie prioritatea în perioada imediat următoare.

Mesajul președintelui statului El Salvador aici -

„Am decis să suspendăm plata la energie electică pe 3 luni, plata la apă pe 3 luni, așa cum facem și cu energia electrică. Suspendăm pe 3 luni plățile la telefon, TV și internet. Înghețăm plățile la creditele ipotecare. Vom suspenda și chiriile timp de 3 luni. Dacă aveți un credit de 30 de ani și deja ați achitat 13 ani, aceste 3 luni vor fi diluate fără dobândă și penalizări. Vor exista bani pentru ajutoare, pentru construcția spitalelor, pentru a cumpăra medicamente, pentru a angaja personal, pentru investigații. Vom impune unele prețuri pentru orez, fasole, ouă, lapte, carne pentru ca populația noastră să cumpere fără să existe vreun abuz. Așa că facem un apel ca prețurile să nu fie ridicate, nu încercați să profitați de criza poporului nostru pentru că o să vă închidem afacerile”.

“Voi duce la dubă pe oricine atinge un bănuț. Sunt antreprenori preocupați că o să înregistreze minusuri în această perioadă. Aveți bani pentru a trăi 10-20 vieți, asta înseamnă că nu o să trăiți suficient ca să-i cheltuiți! Gândiți-vă că trebuie să trăiți.

Când o să fie nevoie de un pat la spital și nu o să puteți respira, cel mai important n-o să fie contul bancar! Ce o să vă doriți o să fie un ventilator medical. Deci nu vă gândiți că o să pierdeți 20% din capital! Mulțumește-te că ești viu și că mai ai celălalt 80%. (...) Gândiți-vă la familia voastră, nu vă gândiți că sunteți imuni pentru că nimeni nu este imun. Vedem că și tinerii se îmbolnăvesc, inclusiv nou-născuții pot face coronavirus”, a spus în mesajul său Nayib Bukele, potrivit AS. Până acum, în statul din America Centrală au fost înregistrate 13 cazuri de coronavirus, fără să fie consemnat vreun deces. Președintele Nayib Bukele a stopat adunările publice de mai mult de 500 de persoane, a restricționat numeroase călătorii în afara țării și a închis școlile.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.